Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Το "γύρισε" με Κλάους ο ΠΑΟΚ και "απέδρασε" από το Λίμπερετς

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το σοκ του γκολ που δέχτηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, έκανε την ανατροπή με δύο γκολ του Αθανασιάδη (10΄με πέναλτι-82΄) και πήρε σπουδαία νίκη στο "U Nisy" με 2-1 επί της Σλόβαν Λίμπερετς για την
2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Δικέφαλος με αυτή τη νίκη έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης, φτάνοντας τους 4 βαθμούς, όσους έχει και η Φιορεντίνα που κέρδισε με 5-1 την Καραμπάγκ στο άλλο ματς του ομίλου. Αζέροι και Τσέχοι έμειμαν στον 1 βαθμό.
Οι "ασπρόμαυροι" αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα, καθώς δέχτηκαν γκολ 42 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα για την έναρξη της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να μην δείχνουν καθόλου επηρεασμένοι από την ίωση που τους ταλαιπώρησε μπαίνοντας αποφασιστικά στο ματς και ανοίγοντας το σκορ. Οι παίκτες του Ίβιτς ισοφάρισαν άμεσα και παρότι είχαν μέτρια απόδοση στο παιχνίδι, κατάφεραν με την ευστοχία του αρχηγού τους στις δύο περιπτώσεις που βρέθηκε σε θέση βολής, όταν εκτέλεσε το πέναλτι στο 10΄ και όταν πήρε την κεφαλιά μετά από καλή σέντρα του Λέοβατς στο 82΄, να πάρουν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς εκτός έδρας.
Ο αγώνας
Γκολ από τα αποδυτήρια η Σλόβαν Λίμπερετς
Η Σλόβαν Λίμπερετς έπιασε... στον ύπνο τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας γκολ... από τα αποδυτήρια και ανοίγοντας πριν συμπληρωθεί καν ένα λεπτό παιχνιδιού, Μόλις στα 42'' ο Μπρέιτε βρήκε τον Σίκορα στη δεξιά πλευρά, αυτός "έσπασε" στον Κομλιτσένκο, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Τσέχοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό με το γκολ που πέτυχαν ότι δεν ήταν επηρεασμένοι από την ίωση, μπαίνοντας δυναμικά και αποφασιστικά στο παιχνίδι.
Πέναλτι και άμεση ισοφάριση για ΠΑΟΚ
Ο "Δικέφαλος" αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και έμοιαζε "παγωμένος" στα πρώτα λεπτά. Οι "ασπρόμαυροι" προσπαθούσαν να συνέλθουν και κέρδισαν πέναλτι στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, με τον Ροντρίγκες να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και τον Σίκορα να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι στην προσπάθειά του να μαρκάρει. Ο Ούγγρους διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Αθανασιάδης εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1 και επαναφέροντας άμεσα την ισορροπία στον αγώνα μετά το άσχημο ξεκίνημα για την ομάδα του.
Μετά την ισοφάριση οι παίκτες του Ίβιτς έδειξαν να ξεπερνούν το σοκ του πρώτου λεπτού και ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα πατώντας καλύτερα στο γήπεδο. Μάλιστα, στο 16΄ προσπάθησαν να απειλήσουν εκ νέου με σουτ του Ροντρίγκες μέσα από την περιοχή που όμως ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Ντουμπράβκα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, κρατώντας για περισσότερη ώρα τη μπάλα, όμως δυσκολευόταν να περάσει κάθετες πάσες για να δημιουργήσει φάσεις. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή εκτέλεση φάουλ που μπλόκαρε ο Γλύκος στο 44΄, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στις καθυστερήσεις, όταν ο Βαρέλα προσπάθησε να πάρει κοντινή κεφαλιά και σπρώχτηκε στον αέρα από τον Φόλπρεχτ. Ο διαιτητής δεν σφύριξε κάτι και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στις αρχές του β΄ 45λέπτου, με τους Τσέχους να είναι πιο κινητικοί και να ελέγχουν τον ρυθμό. Στο 59΄ ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Κάμπος με τον Μυστακίδη και ο ΠΑΟΚ άρχισε να ισορροπεί μετά το 60΄, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να κερδίζει κάποια φάουλ και να ανεβάζει την ομάδα του βελτιώνοντας την εικόνα της. Αρχικά απείλησε στο 63΄ με ένα φάουλ του Τζαβέλλα από καλή θέση που κόντραρε (στο ριμπάουντ σούταρε άστοχα) και έπειτα ο Μάτος στο 67΄  σούταρε επικίνδυνα με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, με τον γκολκίπερ της Λίμπερετς να μπλοκάρει. Ο Μυστακίδης στο 72΄ είχε και ο ίδιος καλή στιγμή, σουτάροντας ψηλά μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μάτος.
Δοκάρι η Σλόβαν, ανατροπή με Κλάους ο ΠΑΟΚ
Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι και τα τρία αποτελέσματα ήταν ανοιχτά, με τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ της νίκης. Η Σλόβαν βέβαια είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία στο 76΄, όταν ο Κομλιτσένκο βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε στο δεξί δοκάρι του Γλύκου "καρδιοχτυπώντας" τους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε δεύτερο γκολ, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να διπλασιάζει τα τέρματά του στο 82΄  με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λέοβατς και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με ανατροπή.
Ο Ίβιτς έβαλε τον Κρέσπο στη Θέση του Αθαναδιάδη στο 87΄ αφήνοντας μόνο τον Τιάμ στην κορυφή και παίζοντας με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ώστε να οπισθοχωρήσει και να διατηρήσει το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά. Η τσεχική ομάδα απείλησε σε δύο περιπτώσεις, με σουτ του Βουχ στο 87΄ και με κεφαλιά του Χόβορκα στο 89΄, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σημειώθηκε και μία απίθανη φάση, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να προωθείται για εκτέλεση κόρνερ, τον Ροντρίγκες να βγαίνει ολομόναχος σε άδεια εστία στην αντεπίθεση, όμως το πλασέ του να καταλήγει άουτ. Το 1-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Συνθέσεις:
Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Τσούφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (Καραφιάτ 73΄), Χόβορκα, Κομλιτσένκο, Βουχ, Μπαρτλ (Εκπάι 46΄), Μπάρτοσακ (Μπάρος 79΄), Λάτκα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Σάκχοφ (Τιάμ 72΄), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Κάμπος (Μυστακίδης 59΄), Αθανασιάδης (Κρέσπο 86΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου