Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ έγινε μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

ohe
Το Επιμελητήριο Κιλκίς ανακοινώνει σήμερα ότι έγινε μέλος της μεγάλης οικογένειας του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).Το Επιμελητήριο Κιλκίς ιδρύθηκε το 1981 και συνδέθηκε με κάθε σημαντικό οικονομικό γεγονός της περιοχής παρακολουθώντας,
συμβάλλοντας και συνδιαμορφώνοντας τις συνθήκες ανάπτυξης του Νομού. Η σημερινή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς δράσης του με στόχο τη καινοτομία και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τα Μέλη του.

Στα πλαίσια των παραπάνω σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκις κ. Παύλος Τονικίδης δήλωσε ότι το Επιμελητήριο αυτοδεσμεύεται στο να υποστηρίζει ολόθερμα την πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την διάδοση και εφαρμογή των δέκα (10) Πανανθρώπινων Αρχών που σχετίζονται  με τα Ανθρώπινα και Εργασιακά Δικαιώματα, τη Προστασία του Περιβάλλοντος αλλά και με τους τρόπους Καταπολέμησης της διαφθοράς.
O απώτερος στόχος της νέας πρωτοβουλίας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς είναι να ενεργοποιήσει τα Μέλη του έτσι ώστε να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, να σέβονται τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, να συντηρούν και να αναδεικνύουν το τοπικό φυσικό περιβάλλον και να δρουν σε ένα καθεστώς που διέπεται από τη πλήρη Διαφάνεια και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
Η Διοίκηση και τα Στελέχη του Επιμελητηρίου Κιλκίς ευελπιστούν πως η πρόσδεση του Επιμελητηρίου στις Αρχές και Πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Συμφώνου θα ενεργοποιήσει δυνάμεις και δεξιότητες, θα υποκινήσει καινοτόμες δράσεις, θα σφυρηλατήσει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις επιχειρήσεις Μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου και θα συμβάλει τόσο στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών όσο και στην ενδυνάμωση του συστήματος Αξιών της Επιχειρηματικής Κοινότητας του Νομού Κιλκίς.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει για τη συμβολή του ΚΕΠΑ και του έργου microSTARS στην επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου