Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

XΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ : ΌΤΑΝ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΛΆΘΟΣ....

Εν όψει της αποτυχίας(;) της προσέγγισης Δημοκρατικης Συμπαραταξης και Ποταμιού ή αλλιώς ΌΤΑΝ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΛΆΘΟΣ....
1. Κάθε προσπάθεια εκ των άνω για συγκρότηση παράταξης είναι εξ' ορισμού μακριά από την κοινωνία. Οδηγεί δε σε μια σειρά από λάθη με πρώτο από ολα την εκλογή αρχηγού πριν τη συγκρότηση του νέου φορέα. Αυτό μεταφέρει τη συζήτηση από το προγραμματικό-πολιτικό επίπεδο στο οργανωτικό-
επικοινωνιακό και επομένως την περιορίζει στο να αφορά μόνο κεντρικά στελέχη και τεχνικούς της διαφήμισης και όχι τους πολίτες.
2. Ποιά, κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να είναι τα βήματα;
Α) Συγκρότηση, σε εθελοντική βάση και χωρίς αριθμητικό περιορισμό, επιτροπών Πρωτοβουλίας και Δεοντολογίας σε κάθε νομό.
Β) Κάλεσμα προς όποιον πολίτη αισθάνεται ότι ανήκει στην προοδευτική συμμαχία να αναλάβει δράση για συγκρότηση πυρήνων του νέου φορεα με γεωγραφική ή θεματική αναφορά. Οι πρωτοβάθμιοι πυρήνες, με ελάχιστο και μέγιστο αριθμό μελών, πιστοποιούνται ως τέτοιοι με ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Δεοντολογίας του νομού. Αυτό προϋποθέτει ιδρυτική συνέλευση του πυρήνα, η οποία απαιτεί παρουσία τουλάχιστον του 80% των μελών του.
Γ) Στην ιδρυτική συνέλευση ο πυρήνας εκλέγει συντονιστικό όργανο και αποφασίζει δράσεις στο χώρο αναφοράς του. Το κάλεσμα για τη συνέλευση γίνεται υποχρεωτικά και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του φορέα, τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν. Αυτό ισχύει και για κάθε συνέλευση, οι οποίες είναι ανοιχτές προς όλους.
Δ) Σε επόμενη συνέλευση ο πυρήνας, με ίδια αναλογία πανελλαδικά, εκλέγει αντιπροσώπους για τη συνέλευση του νομού και το ιδρυτικό συνέδριο.
Ε) Η Νομαρχιακή Συνέλευση εκλέγει το συντονιστικό της όργανο και προγραμματίζει τη δράση της παράταξης στο χώρο ευθύνης της. Επιπλέον εκλέγει και εκείνη, συμπληρωματικό αριθμό συνέδρων.
Στ) Με συνδρομές όλων των μελών καλύπτονται τα έξοδα των συνέδρων που προέρχονται εκτος του Λεκανοπεδίου.
Η) Το Ιδρυτικό Συνέδριο αποφασίζει για τα πάντα. Όνομα, Σύμβολα, Διακήρυξη, Πολιτικές Θέσεις, Καταστατικό και τρόπο εκλογής του επικεφαλής. Οι νομαρχιακές συνελεύσεις είναι εκείνες που στέλνουν προτάσεις επί των οποίων θα γίνει η συζήτηση για τα παραπάνω.
Πιστεύω ότι αυτή η πορεία, με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, εξασφαλίζει διαφάνεια-δημοκρατία-συμμετοχή και αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου