Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Καπάνι Project: Δράσεις πολιτισμού ζωντανεύουν από αύριο την ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης

Μουσικές, θέατρο δρόμου, παραστάσεις, μαγειρική έρχονται να γεμίσουν τα στενά της ιστορικής αγοράς Μοδιάνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από σήμερα. Με φόντο τα ανοιχτά παραδοσιακά καταστήματα, ψαράδικα, μπακάλικα, κρεοπωλεία, μανάβικα και
τους πολύβοους δρόμους της πόλης, το παλιό "παντρεύεται" με το νέο συνθέτοντας το Καπάνι Project!

Μουσικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, εικαστικοί συμπράττουν με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του Καπανίου. Ανάμεσα σε ψάρια, φρούτα, γεύσεις, μυρωδιές, υφάσματα, αρώματα, χρώματα και παραδόσεις μοιράζονται, συνδημιουργούν, πειραματίζονται, αλληλεπιδρούν και τελικά φτιάχνουν έναν νέο κόσμο μέσα στον παλιό, γεμάτο ενέργεια, φαντασία και ευρηματικότητα.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής performances και μουσική θα γεμίσουν τα στενά της αγοράς. Δύο μουσικές σκηνές θα συνθέτουν το Project και θα είναι ενερές από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας καλλιτεχνικά perfomances θα πλαισιώνουν τη γιορτή. Χαρακτηριστική είναι η δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία ηθοποιοί θα περπατούν στα στενά του Καπανίου και θα απαγγέλουν ποιήματα στους περαστικούς.
Οι βραδινές perfomances ξεκινάνε από τις 00:01 μέχρι τη 01:00 την Τετάρτη 5/10 και από την επόμενη μέρα στις 10:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου