Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΔ ΘΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣΤο τρίτο μνημόνιο, όπως και το πρώτο, ήταν εμπροσθοβαρες, για γνωστούς λόγους.
Το 80 % των μέτρων, του τρίτου μνημονίου, έπρεπε να είχαν ψηφιστεί, μέχρι το τέλος του περσινού Νοέμβρη, για να υπάρξει η πρώτη αξιολόγηση, μέχρι τις 15/12/15.
Τον περσινό Οκτώβρη, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, η
κυβέρνηση ψήφισε το 20% των μέτρων και έχασε τρεις βουλευτές.
Τότε, ζήτησε απο την Τροικα και πήρε αναβολή, των υπόλοιπων μέτρων , για τον Ιούνιο του 2016 και την δεύτερη αξιολόγηση, που ήταν να γίνει τον Ιούνιο, για το τέλος του 2016, δηλώνοντας στους δανειστές, ότι θα πέσει η κυβέρνηση, αν τα ψηφίσει, όπως συμφώνησε, στο τρίτο μνημόνιο.
Στο τρίτο μνημόνιο, υπήρχε και η αναφορά, για ένα νέο μεσοπροθεσμο δημοσιονομικο πρόγραμμα 2017-2018, το οποίο έπρεπε να ψηφιστεί, τον φετινό Ιούνιο.
Αναβλήθηκε, μετά από αίτημα της κυβέρνησης και άλλαξε όνομα, ονομάστηκε κοφτης, που θα ενεργοποιουνταν τον Απρίλιο του 2017, αν εμφανιζόταν απόκλιση στο πρόγραμμα.
Το μεσοπροθεσμο, προέβλεπε 2.5 δις ευρώ και το θύμιζε το ΔΝΤ, από τις αρχές του 2016, η κυβέρνηση το διεψευδε και οι Ευρωπαίοι δεν μιλούσαν, αφού είχαν την διαβεβαίωση της κυβέρνησης, ότι κάποια στιγμή θα το κάνουν.
Αυτά ζητάνε τώρα, να ψηφιστουν, γιατί είναι σίγουροι, ότι το πρόγραμμα θα πέσει έξω και η Ελληνική κυβέρνηση, δεν θα ενεργοποιησει τον κόφτη, εκβιαζοντας, ότι θα προκηρυξει εκλογές.
Επειδή, το 2017, θα είναι έτος εκλογων για Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, εύκολα καταλαβαινουμε, ότι ένας Ελληνικός εκβιασμός, θα κατέστρεφε εκλογικά τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα, αυτών των χωρών και όχι μόνο.
Συνεπώς, εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει αυτά που ψήφισε και ψηφίσει αυτά που υπέγραψε και μέχρι τώρα παίρνει αναβολές, τότε θα καταρευσει, κυρίως στην κοινωνία.
Το δίλημμα, τώρα ειναι πιο καθαρό:
«Παραμονή στην εξουσία και υλοποίηση του μνημονίου, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, που θα οδηγήσει σε διάλυση των κυβερνητικών κομμάτων, ή εκλογές, ποντάροντας στην δεξιά παρένθεση».
Οταν, το σχέδιο σου για την χώρα, δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα, αλλά σε αυταπάτες και σε ενδιαφέρει μόνο η εξουσία, τότε η αποτυχία σου έρχεται γρήγορα.
Δυστυχώς, για την χώρα και την κοινωνία, ακολουθούν χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου