Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

"Ελληνες του κόσμου" σε δράση από το Greek Economic Forum

ellines-tou-kosmou-se-drasi-apo-to-greek-economic-forumΜε την παρουσίαση της νέας διεθνούς καμπάνιας: «Greeks of the World, Welcome Home» επιστρέφει το «Greek Economic Forum», που αποσκοπεί στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στη βιώσιμη
οικονομική ανάπτυξη. Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν οργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η επίσημη πρώτη της νέας τους πρωτοβουλίας έγινε την περασμένη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, σε ειδική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα. Την  παρουσίαση τίμησαν προσωπικότητες από τους χώρους της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής.   
Ανάμεσά τους ο τέως Υπουργός Εργασίας και νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Αμυράς, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης, επιχειρηματίες αλλά και άνθρωποι της τέχνης, όπως ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής.
Μιλώντας στο TOC, o διευθύνων σύμβουλος του Greek Economic Forum, κ. Αντώνης Πιτταράς, μας αποκάλυψε ότι η καμπάνια στοχεύει να χτίσει μια διεθνή πλατφόρμα διαλόγου στην οποία θα συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες από διαφορετικούς τομείς.«Η ιδέα γεννήθηκε στην εκδήλωση μας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ,  την περασμένη χρονιά».
Το Greek Economic Forum ποντάρει στις ιδέες, το πάθος τους και την εργατικότητα τους, όποιον τομέα και αν υπηρετούν, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν μένουν, και τους καλεί να αποτελέσουν την πρώτη υλη του διάλογου αυτού. «Σκοπός μας είναι να συνθέσουμε και να ενώσουμε τις φωνές αυτές με έναν σκοπό. Να εκφράσουμε και να ενσωματώσουμε μια νέα και διαφορετική κουλτούρα σκέψης και δράσης, εντός και εκτός της χώρας μας».
Στόχος μας, συνεχίζει ο κ. Πιτταράς, είναι να ανακόψουμε την ανεξέλεγκτη πορεία του λεγομένου brain drain. «Στο Greek Economic Forum οραματιζόμαστε και κυρίως εργαζόμαστε στη δημιουργία μιας ευέλικτης χώρας, φιλοδοξώντας να φέρουμε σε συνεργασία τις ανεξάντλητες δυνάμεις της δημιουργικής Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ,να εδραιωθούν και να ξεχωρίσουν στους τομείς των επιστημών, της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, στις Τέχνες και στην καινοτομία, κάνοντας μας διαρκώς υπερήφανους.»
«Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτές οι δυνάμεις μπορούν να αλλάξουν την σημερινή εικόνα. Μπορούμε μαζί να σχεδιάσουμε μια χώρα δημιουργίας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης. Σε αυτούς τους Έλληνες απευθυνόμαστε, αυτούς αναζητούμε, αυτούς τους Έλληνες χρειαζόμαστε και αυτούς είναι που διεκδικούμε και θέλουμε πίσω. Τους καλούμε να γυρίσουν σπίτι!»
Στο πλαίσιο της προώθησής της καμπάνιας παρουσιάστηκε και το διεθνές διαφημιστικό σποτβασισμένο στο έργο «Καρυάτιδες», που παραχώρησε ευγενικά η εικαστικός Αμαλία Σωτηροπούλου.Οι έξι Ελληνίδες που συμμετέχουν στην καμπάνια «Greeks of the World, welcome Home»  αντιπροσωπεύουν τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται και ξεχωρίζουν: η Νίτζια Λογοθέτη (κοινωνική αλληλεγγύη), η Ντόρα Μπακογιάννη (πολιτική), η Κατερίνα Σάββα(επικοινωνία), η Μαρίνα Βερνίκου (καλές τέχνες), η Μαίρη Κατράντζου (επιχειρείν) και η Ελένη Αντωνιάδου (επιστήμη).
Τους προσκεκλημένους  καλωσόρισαν ο διευθύνων Σύμβουλος του Greek Economic Forum, κ. Αντώνης Πιτταράς, και ο νομικός Σύμβουλος Forum, κ. Αλέξανδρος Κασσανδρινός. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε το ιδρυτικό στέλεχος του Greek Economic Forum από το Λονδίνο, Ευάγγελος Αγγελάτος, ενώ συντονίστρια της βραδιάς ήταν η Μαργαρίτα Σκάρκου.
Βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης: Laskaris Foundation, Libra Group,Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας καθώς και οι μεγάλοι υποστηρικτές Newtons Laboratory, Dolphin Capital Partners , Nikosia University, το εστιατόριο it για το catering, Boo productions,  Wind,  Πλαίσιο και Ιατρικός Όμιλος Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου