Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Εξελιγμένες μολότοφ και πιστόλια με εκρηκτικά -Στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/intimenewsΣε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Εξάρχεια το βράδυ της Δευτέρας, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι πορείες αντιεξουσιαστών για την επέτειο των 8 ετών από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο
αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος ενώ ξεκίνησε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά. Οι αντιεξουσιαστές, που έχουν στήσει οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους των Εξαρχείων, με επίκεντρο την οδό Σολωμού, επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μολότοφ και τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει πεδίο μάχης.
Μάλιστα, αντιεξουσιαστές, χρησιμοποιούν και... πιστόλια (!) με τα οποία εκτοξεύουν προς την πλευρά των αστυνομικών εκρηκτικά ενώ χρησιμοποιούν και «εξελιγμένες» βόμβες μολότοφ που κάνουν τρομακτικό θόρυβο πέραν της φλόγας που προκαλούν. Μάλιστα, ένας αστυνομικός κινδύνευσε να τυλιχθεί στις φλόγες, αλλά τον έσωσε η ειδική στολή που φορούσε ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ένας άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τραυματισμένος αστυνομικός διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 25 προσαγωγές και οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ παρατηρήθηκε μικρή ύφεση στα επεισόδια γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, τα οποία ωστόσο, συνεχίζονταν μέχρι τα μεσάνυχτα.
ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου