Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Το Δίκτυο Σύγχρονοι Δημοκράτες σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη : «Ένα κόμμα για την προοδευτική παράταξη εδώ και τώρα»


Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων κινήσεων του προοδευτικού χώρου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου Σύγχρονοι Δημοκράτες στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ένα κόμμα για την προοδευτική παράταξη εδώ και τώρα». Την εκδήλωση

άνοιξε ο Αλέξης Παπουτσής εκ μέρους του Δικτύου και την συντόνισε ο δημοσιογράφος Μάκης Βοϊτσίδης, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ. Εισηγήσεις παρουσίασαν οι Δημήτρης Κατσαντώνης πολιτικός αναλυτής, Κώστας Μπαργιώτας βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Γιώργος Ντόλιος πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Νίκος Τσούκαλης πρώην βουλευτής ΔΗΜΑΡ. Ακολούθησαν εισηγήσεις πολιτικών κινήσεων και συλλογικοτήτων καθώς και τοποθετήσεις πολιτών.

Κοινή συνισταμένη των ομιλητών η ιστορική και εθνική αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενιαίου κομματικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς καθώς  η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτιμάται ωςκαταστροφική. Επιπρόσθετα, η αποτροπή μιας  αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ καθιστά την δημιουργία κόμματος επιτακτική ανάγκη.
Ανασύνθεση του χώρου μέσα από μια νέα προγραμματική πρόταση, σύγχρονη, εφικτή και δίκαιη και έναν συλλογικό φορέα που πειστικά θα απευθυνθεί στους πολίτες. Ηγεσίες και πρόσωπα, να συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτό. Να συνδιαμορφώσουμε από την αρχή το Νέο και Ενιαίο Κόμμα των μελών και όχι των αρχηγών και να οδηγηθούμε σε ένα αυθεντικό, ιδρυτικό συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει για όλα. Διακήρυξη, Θέσεις, Καταστατικό, Όνομα και Σύμβολα. Άρθρο του καταστατικού είναι και ο τρόπος εκλογής προέδρου, που πρέπει να ακολουθήσει και όχι να προηγηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου