Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού με... λάτιν άρωμα

Με δημιουργό τον Μπίσεσβαρ που έβγαλε δύο ασίστ και σκόρερ τους Μάτος (20΄) και Περέιρα (60΄, 76΄) που ήρθε από τον πάγκο ως αλλαγή, ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα με 3-0 τον Λεβαδειακό, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 42΄ λόγω αποβολής του Μεντί στην Τούμπα, για την 16η αγωνιστική της Super League.

Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ στο 20ο λεπτό και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 6 γκολ (5 πρωτάθλημα και 1 Europa League), ενώ ο Αργεντινός μπήκε στο ματς στο 57΄ και πέτυχε δύο γκολ στο 60΄ και στο 76΄, "σφραγίζοντας" την άνετη νίκη των "ασπρόμαυρων". Ο Λεβαδειακός που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 42ο λεπτό, καθώς αποβλήθηκε σωστά ο Μεντί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, μιας και δεν έδειξε κανένα σημάδι αντίδρασης.
Ο Δικέφαλος έφτασε τους 23 βαθμούς και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός παρέμεινε χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ εξακολουθεί να είναι και η ομάδα με τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών σε αγώνες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.
Ο αγώνας
Γκολάρα ο… πρώτος σκόρερ Μάτος
Οι δύο ομάδες μπήκαν υποτονικά στο παιχνίδι και το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε δίχως κάποια αξιοσημείωτη φάση.  Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ αύξανε την πίεση του και στο 20΄ άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ του Λέο Μάτος. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Βραζιλιάνο στην περιοχή και στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, εκείνος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και άψογο τελείωμα με τη μία στον αέρα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Αποβολή για Λεβαδειακό
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου υπήρξε ένταση και νεύρα. Ο Μεντί ανέτρεψε τον Κάμπος στη γραμμή της περιοχής από δεξιά με τον διαιτητή Πουλημά να σφυρίζει το φάουλ και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται έντονα για κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη του Μεντί. Τελικά ο ρέφερι, παρότι αρχικά δεν έβγαλε κάρτα, αφού συμβουλεύτηκε και τον βοηθό απέβαλλε τον αμυντικό του Λεβαδειακού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Μεντί πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ήταν έξαλλος και προκλήθηκε ένταση μεταξύ των παικτών. Μάλιστα, αποβλήθηκε και ο τεχνικός διευθυντής του Λεβαδειακού, Δημήτρης Φαράντος. Αφότου ηρέμησαν τα πνεύματα ο Λέοβατς εκτέλεσε το φάουλ στο 44΄  και ο Ναμάσκο απέκρουσε δύσκολα στη γωνία. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 1-0 και τους Βοιωτούς να παίζουν με αριθμητικό μειονέκτημα.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε πιεστικά και στο 49΄ είχε καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με κεφαλιά του Κρέσπο μετά από κόρνερ του Πέλκα και άστοχη έξοδο του Ναμάσκο, όμως ο Ουόν πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Στο 56΄ μετά από σέντρα του Κάμπος σέντραρε στην περιοχή, ο Μουλόπουλος δεν απομάκρυνε καλά με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Κλάους στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ που έπιασε στην κίνηση ήταν αδύναμο και ο Ναμάσκο μπλόκαρε εύκολα.
«Καθάρισε» ο Περέιρα
Στο 57΄ πέρασε στο ματς ο Φακούντο Περέιρα ως αλλαγή στη θέση του Πέλκα και τρία λεπτά αργότερα, στο 60΄, ο Αργεντινός σκόραρε διπλασιάζοντας τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Ο Κάμπος γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Μπίσεσβαρ και εκείνος με τη μία βρήκε τον Περέιρα πιο αριστερά, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στα δίχτυα. Ο Λεβαδειακός δεν έδειχνε κανένα σημάδι αντίδρασης παίζοντας και με παίκτη λιγότερο, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα δίχως να συναντά δυσκολίες και παίζοντας σε χαλαρό ρυθμό με ορισμένες φάσεις και για τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε στο 76ο λεπτό, με σκόρερ και πάλι τον Φακούντο Περέιρα που αποθεώθηκε στην Τούμπα. Ο Τζάλμα Κάμπος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, ο Ναμάσκο απέκρουσε και ο Αργεντινός από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση διαμορφώνοντας το 3-0.
Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, καθώς όλα είχαν κριθεί. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία άνετη νίκη επί του Λεβαδειακού, που παρέμεινε η ομάδα με τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. 
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο (72΄ Μαλεζάς), Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (57΄ Περέιρα), Αθανασιάδης (77΄ Μυστακίδης), Κάμπος.
Λεβαδειακός (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες (64΄ Καραχάλιος), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (77΄ Καψάσκης), Γιακουμάκης, Βασιλείου (68΄ Γιουσούφ), Καλτσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου