Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Συλλαλητήριο Στη Zootechnia Οργανώνει Η Πανελλήνια Συντονιστική Αγροτών

Μπλόκα αγροτών: Άνοιξαν οι εθνικές οδοί Πατρών - Κορίνθου και Λάρισας - ΚοζάνηςΜε ολίγον διαφορετικό όνομα και συρρικνωμένη δύναμη, σε σχέση με το 2016, οργανώνεται φέτος η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Τα βασικά μέλη της διοίκησης, Χρήστος Γκόντιας (Δράμα), Γιάννης Παναγής (Σέρρες) και Γιάννης Δημαλής (Πιερία) ενημερώνουν μέσω αναρτήσεων στο Facebook ότι δεν επιθυμούν να κλείσουν τις εθνικές οδικές
αρτηρίες φέτος και αναζητούν άλλες μορφές αγώνα, όπως ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη φετινή Zootechnia, στις 2 Φεβρουαρίου, την ώρα που θα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης.
Πέρυσι, η αντίστοιχη διαμαρτυρία στα εγκαίνια της Agrotica είχε ξεκινήσει ειρηνικά, αλλά με την παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων κατέληξε σε σοβαρά επεισόδια μπροστά από τη νότια είσοδο της έκθεσης.
Το φετινό όνομα της συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κτηνοτρόφων Αλιέων Ανθοπαραγωγών και φαίνεται μέχρι στιγμής να διαχωρίζει τη θέση του από αυτή ο Κώστας Αλεξανδρής από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, που είχε πρωτοστατήσει στο περσινό μπλόκο στο Τελωνείο των Κήπων.
Τόσο ο «βραχίονας» της οργάνωσης στη Δράμα, που πέρυσι είχε κλείσει το Τελωνείο Εξοχής, όσο και ο σερραϊκός άξονας, που πέρυσι είχε κλείσει την Εγνατία Οδό στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου να μην προχωρήσουν φέτος σε μπλόκα.
Ο γραμματέας της οργάνωσης, Χρήστος Γκόντιας, είπε σε συνέντευξή του στον ALPHA NEWS 95,5 ότι στην σύσκεψη της Δράμας στην οποία συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Δράμα και την Καβάλα καθώς και από άλλες επαγγελματικές ομάδες της κοινωνίας, διαπιστώθηκε ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να αντιδράσει στις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν αλλά μέσα από κινητοποιήσεις που δεν θα φέρουν αντιμέτωπους τους αγρότες με την υπόλοιπη κοινωνία. Όχι δηλαδή με μπλόκα σε οδικούς κόμβους και κλείσιμο δρόμων.
Κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ένα πρώτο βήμα να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί  στις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα χτυπά η «καρδιά» του κτηνοτροφικού  κλάδου στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia.
Μάλιστα ο κ. Γκόντιας ανέφερε πως στη συνάντηση της Τετάρτης διαπιστώθηκε πως αν και η φωτιά έχει πλέον φτάσει στα σπίτια όχι μόνο των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά όλων των Ελλήνων, δεν υπάρχει η σπίθα εκείνη που θα μπορέσει να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση.
Κάλεσε λοιπόν όλες τις κοινωνικές ομάδες να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν λέγοντας πως στον αγώνα πρέπει να συμμετέχουν όλοι.
Αντίστοιχο ήταν το κλίμα που επικράτησε κατά την συγκέντρωση που συγκάλεσε στη Μαυροθάλασσα Σερρών ο Γιάννης Παναγής, ενώ ο Γιάννης Δημαλής σχολίασε στο Facebook:
«Άντε να κλείσουν οι δρόμοι να σακατέψουμε την οικονομία του διπλανού, να αφήσουμε χωρίς δουλειά τον γείτονα και μετά να φαγωθούμε μεταξύ μας. Όχι στο κλείσιμο των δρόμων, δεν μισούμε τους συμπολίτες μας.»
agro24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου