Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Πρίφτης για τον τελικό: Είμαστε ενθουσιασμένοι, θα δώσουμε τη μάχη μας

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε πως ο Άρης θα δώσει μάχη ώστε να κατακτήσει το 9ο Κύπελλο της ιστορίας του, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να φανούν οι παίκτες του συνεπείς στο πλάνο.  

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου του τελικού:

«Καλησπέρα και από εμένα. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου είναι για εμάς από μόνο του μία επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Ανυπομονούμε να παίξουμε τον τελικό. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας, ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδα έχει. Είναι ίσως μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει ρόστερ με πλούσιο ταλέντο ειδικά στην επίθεση και έναν έμπειρο προπονητή. Γνωρίζουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Θα πω κάτι βρίσκοντας αφορμή από αυτό που είπε ο κόουτς του ΠΑΟ. Για εκείνον είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν. Για πολλούς από εμάς είναι ο πρώτος τελικός της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και την δίψα που έχουμε για να παίξουμε αυτό το ματς. Το τι θα γίνει θα φανεί στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Θα δούμε κατά πόσο θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να υπάρχει ηρεμία και όχι έκτροπα και γνωστά επεισόδια που συνήθως γίνονται σε αυτά τα ματς.
Θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Το βασικό είναι να μην δώσουμε δικαιώματα και τιμωρηθούμε. Στο υψηλό επίπεδο η διαφορά είναι το πόσο άμεσα σε τιμωρεί ο αντίπαλος. Αυτό είναι το βασικό, να μην δώσουμε δικαιώματα. Η βάση είναι ίδια σε αυτά τα ματς. Να έχεις επιθυμία και ενέργεια, διάθεση να βάζεις το σώμα σου, να είσαι πιεστικός. Τα πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνει μια ομάδα. Το θέμα της τακτικής είναι σε δεύτερο στάδιο.Πρέπει να έχεις τα βασικά, δεν μπορείς να περιμένεις από την τακτική και το πλάνο να σε σώσει αν δεν έχεις τα βασικά».
Σχετικά με τα επεισόδια και τις νεκρές ζώνες, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Είναι ανέφικτο δυστυχώς να υπάρξουν οπαδοί των δύο ομάδων χωρίς ζώνες. Εύχομαι, παροτρύνω και δεν δίνω αφορμές. Είναι μεγάλη υπόθεση. Έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται μέχρι την ομοσπονδία. Ό,τι υπάρχει θεσμικό γύρω από το μπάσκετ. Έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών, αλλά και τα μέτρα και το κατά πόσο αυτά τηρούνται ή όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου