Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλες επενδύσεις σε αγροτικές περιοχές ετοιμάζει η Κίνα

Μεγάλες επενδύσεις σε αγροτικές περιοχές ετοιμάζει η ΚίναΗ Κίνα θα χρησιμοποιήσει τις συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) για να αυξήσει τη χαμηλή χρηματοδότηση για υποδομές σε μη αστικά κέντρα και να μειώσει τη διαφορά μεταξύ των αστικών και των αγροτικών περιοχών, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες
γραμμές που ανακοίνωσε το Κρατικό Συμβούλιο. Έως το 2020 θα έχει δημιουργηθεί ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πολλές εταιρίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Στόχος του προγράμματος είναι να διατηρηθεί η σταθερή ανάπτυξη των επενδύσεων, ενώ θα δοθούν κίνητρα σε κρατικές επιχειρήσεις και άλλους φορείς του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα έργα αυτά.
Η κυβέρνηση θα διαθέσει περίπου 3,4 τρισεκ. γιουάν (495,2 δισεκ. δολάρια) από το 2016 έως το 2020 για να βελτιώσει τις υποδομές ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών καθώς και το οδικό δίκτυο σε αγροτικές περιοχές, δήλωσε ο Τανγκ Ρεντζιάν, αναπληρωτής διευθυντής του Central Rural Work Leading Group. Έχει ήδη διασφαλιστεί το ένα τρίτο των πόρων αυτών, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν ιδιωτικές επενδύσεις και ΣΔΙΤ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου