Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τι θέλει η Coca Cola από τη Σουρωτή

Τι θέλει η Coca Cola από τη Σουρωτή
Το management και την εμπορία των προϊόντων της Σουρωτής θέλει η Coca Cola 3E. Η εταιρεία, η οποία ελέγχει σήμερα ποσοστό κοντά στο 20% της Σουρωτής, έχει στείλει σχετική επιστολή προς τον μεγαλομέτοχο της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας, δηλαδή τον όμιλο Σαββίδη ο οποίος ελέγχει κοντά στο 44% της εταιρείας,
αιτούμενη την ανάληψη του management και της εμπορίας των προϊόντων της Σουρωτής.

Σύμφωνα με το capital.gr, η απάντηση από τον μεγαλομέτοχο ήταν αρνητική στο αίτημα της Coca Cola, η οποία ας σημειωθεί ότι απείχε από την ψηφοφορία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτής, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, που ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας προ ενός μηνός. Το προϊόν της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο, θα κατευθυνθεί κυρίως για την αγορά νέων μηχανημάτων, για τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας και για την εμπορική ενίσχυση του σήματος εντός και εκτός των ελληνικών τειχών.
Και ενώ οι σχέσεις μεταξύ των δύο βασικών μετόχων φαίνεται να μην είναι και οι καλύτερες, προς πώληση βγαίνει το ποσοστό που ελέγχει σήμερα στη Σουρωτή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής. Η πώληση του 4,5% του ποσοστού που ελέγχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, θα γίνει με ανοιχτή δημοπρασία στις 22 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο ποσοστό ο Συνεταιρισμός είχε επιχειρήσει να το πουλήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά εν τέλει ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, λόγω μη προσέλευσης ενδιαφερομένων.
Στη νέα δημοπρασία, η τιμή εκκίνησης έχει υποχωρήσει στα 1,05 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,20 ευρώ ανά μετοχή που ζητούσε ο Συνεταιρισμός στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ υπάρχει η εκτίμηση πως αυτή τη φορά θα υπάρξει ενδιαφερόμενος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο επικρατέστερος διεκδικητής του συγκεκριμένου ποσοστού είναι η πλευρά Σαββίδη.
Σημειώνεται πως η Σουρωτή με μερίδιο αγοράς 58% είναι leader στην αγορά του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού. Στο σύνολο της κατηγορίας του εμφιαλωμένου νερού, είναι ο 5ος μεγαλύτερος παίκτης με βάση τις πωλήσεις σε αξία, με την 3E να καταλαμβάνει την έκτη θέση.
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη πραγματοποιεί ετησίως πωλήσεις στα επίπεδα των 11,599 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2015), ενώ οι καθαρές ζημιές της περιορίσθηκαν στα 628.488 ευρώ από ζημιές 951.344 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2014.
Η εταιρεία δεν έχει δανεισμό, η καθαρή λογιστική της αξία με ημερομηνία 31/12/2015 ήταν 9,177 εκατ. ευρώ, το σύνολο του ενεργητικού της την εξεταζόμενη περίοδο ήταν στα 17.061.255,9 ευρώ και το σύνολο της καθαρής της θέσης ήταν 12,242 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου