Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Βράβευσαν αστυνομικό-ήρωα στη Θεσ/νίκη: Εσωσε 5χρονο από βέβαιο θάνατο σε φλεγόμενο σπίτι

Φωτογραφία: Εurokinissi Με το Αστυνομικό Μετάλλιο και το δίπλωμα «Αστυνομικός Σταυρός», βραβεύτηκε σήμερα αστυφύλακας της Άμεσης Δράσης, Βασίλης Τερζάκης για την διάσωση ενός παιδιού από βέβαιο θάνατο πριν δύο χρόνια στα Πατήσια.  

Το συμβάν συνέβη στις 19 Φεβρουαρίου του 2015, όπου ο αστυνομικός έκανε περιπολία στην περιοχή των Πατησίων. Τότε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή ξεσπά φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε ένα υπερυψωμένο ισόγειο.
Την ώρα της φωτιά στο σημείο έφτασε πρώτος ο Βασίλειος Τερζάκης και οι συνάδελφοι του, ενώ μέσα στο σπίτι βρισκόταν μόνο ένα 5χρονο αγόρι, καθώς η μητέρα του είχε πάει στο σχολείο να πάρει τα άλλα δύο παιδιά από το σχολείο.
Η στιγμή που μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι για να σώσει τον 5χρονο
Ο Βασίλειος Τερζάκης αφηγείται τα λεπτά που κινδύνεψε η ίδια του η ζωή και τον μετέτρεψαν σε ήρωα! «Μας ενημέρωσαν οι γείτονες που βρίσκονταν εκεί, ότι υπάρχουν τρία παιδιά μέσα στο σπίτι και θα καίγονταν. Εκείνη την στιγμή, η Πυροσβεστική ακόμα δεν είχε έρθει στο σημείο και είπα ότι πρέπει να μπούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά. Αρχικά σπάσαμε την πόρτα του σπιτιού αλλά δεν καταφέραμε να μπούμε μέσα, γιατί υπήρχαν αναθυμιάσεις και πολύ έντονος μαύρος καπνός...
Έτσι, με βοήθησε συνάδελφος μου να πηδήξω στο μπαλκόνι και μπήκα από την μπαλκονόπορτα, αφού την έσπασα. Μπήκα τρεις φορές μέσα. Όλο το σπίτι καιγόταν και υπήρχαν έντονοι μαύροι καπνοί. Να φανταστείτε, είχα προβολέα για να φωτίζω μέσα στο σπίτι, αλλά δεν μπορούσα να δω, ούτε στο μισό μέτρο. Την δεύτερη φόρα που μπήκα, ψηλαφίζοντας τα αντικείμενα στο πάτωμα, κατάφερα να βρω το παιδί και να το βγάλω έξω. Το παιδί το βρήκα αναίσθητο, κάτω από το κρεβάτι του. Την τρίτη φορά μπήκα μέσα, γιατί μας ενημέρωσαν ότι υπήρχαν τρία παιδιά, ωστόσο τα άλλα δυο παιδιά, είχε πάει να τα πάρει η μητέρα τους από το παιδικό σταθμό».
Μάλιστα, σε αντίθεση με τους πυροσβέστες οι οποίοι μπαίνουν σε αυτές τις περιπτώσεις έχοντας ειδικό εξοπλισμό και ειδική στολή, ο ίδιος μπήκε φορώντας απλά την στολή του. «Φοβάσαι σίγουρα, αλλά εκείνη την στιγμή σκέφτηκα ότι υπάρχει ένα παιδί μέσα που αναπνέει, αυτό που εγώ δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα να χωνέψω, ότι θα έρθει η Πυροσβεστική, θα σβήσει την φωτιά και ίσως να βγάλει από μέσα ένα νεκρό παιδί. Αυτό ήταν το κίνητρο μου, που είπα θα μπω μέσα και ο,τι γίνει» αναφέρει.
Τα συγκινητικά λόγια της μητέρας στον αστυνομικό
Μετά την διάσωση του 5χρονου, ο Βασίλειος Τερζάκης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε. «Στο νοσοκομείο έκατσα μια μέρα. Όλο το βράδυ έκανα εισπνεόμενα, καθώς, όπως με ενημέρωσαν, είχε καθίσει αρκετός καπνός στους βρόχους των πνευμόνων μου». Στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε αμέσως και το παιδί, που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, όπου γρήγορα βρέθηκε εκτός κινδύνου.
Η μητέρα συνάντησε τον Αστυφύλακα για να τον ευχαριστήσει και σκέφτηκε ένα πολύ συγκινητικό τρόπο για να τον τιμήσει. «Βρέθηκα με την μητέρα και με ευχαρίστησε. Ένα χαρούμενο και όμορφο συναίσθημα, ήταν ότι ήθελε να δώσει το όνομα μου, σαν δεύτερο όνομα στο παιδί που έσωσα».
Πηγή: seleo.gr/ Φωτογραφίες: Εurokonissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου