Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Αγρότης από την Κρήτη καταγγέλλει τα ΜΑΤ: Με έδερναν και φώναζαν κ@@@@παιδα Κρητικοί

Αγρότης από την Κρήτη καταγγέλλει τα ΜΑΤ: Με έδερναν και φώναζαν κ@@@@παιδα ΚρητικοίΕνας από τους αγρότες που ήταν πρωταγωνιστής στις φωτογραφίες από τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης καταγγέλλει τα ΜΑΤ.
Πρόκειται για τον Μεσσαρίτης Γιώργος Κοντουδάκης που
μίλησε στο neakriti.gr.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν συμμετείχε στα επεισόδια, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει έναν ηλικιωμένο που έσερναν οι αστυνομικοί. Η απόφασή τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον χτύπησαν και θα περάσει από δίκη.
Δεν κρατούσα κατσούνα, ούτε χτύπησα κάποιον
Όπως αφηγείται ο κ.Κοντουδάκης έχοντας επιστρέψει σήμερα πλέον στο χωριό του στα Πηγαϊδάκια «εγώ δεν έδωσα αφορμή, δεν κρατούσα κατσούνα, ούτε χτυπούσα. Είδα που τραβούσαν τα ΜΑΤ έναν ηλικιωμένο άνθρωπο σαν το ζώο,έναν αγρότη που δεν γνώριζα καν. Θέλησα να τον βοηθήσω γιατί εγώ έτσι έχω μάθει, η συνείδησή μου με έκανε να τρέξω να τον βοηθήσω .Εκείνη την στιγμή βρήκα κάτι κάτω πεταμένο, ένα μικρό ξύλο που έπιασα για να τους φοβίσω (τα ΜΑΤ) να τον αφήσουν. Δεν είχα σκοπό να χτυπήσω κανένα και ούτε χτύπησα. Ήρθε άλλος ένας αγρότης για να βοηθήσει κι αυτός να ελευθερώσουμε τον ηλικιωμένο και ακολούθησε συμπλοκή. Ξεμπερδέψαμε τον ηλικιωμένο, τον άφησαν και έφυγε και μετά συνέλαβαν εμάς».
«Με χτύπησαν και με έβρισαν»
Ο αγρότης περιγράφει όμως και ωμή βία υποστηρίζοντας ότι χωρίς να προκαλέσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τον χτύπησαν και τον έβρισαν, ενώ υπάλληλοι του υπουργείου από τα παράθυρα έκαναν προκλητικές χειρονομίες στους αγρότες. Όπως τονίζει οργισμένος «όταν μας πήγαν τα ΜΑΤ πίσω από την κλούβα, μας χτύπησαν με κλομπ και ρόπαλα. Έχουμε ακόμα τις μελανιές. Μας ανάγκασαν με βίαιο τρόπο και να γονατίσουμε. Αυτή είναι η «μαγκιά» τους ότι σε δέρνουν όταν σου έχουν περάσει χειροπέδες. Μας φώναζαν "Κ@@@παιδα Κρητικοί. Να μάθετε να μην τα βάζετε με τους «πράσινους»". Τους απάντησα ότι "εγώ αγωνίστηκα για τα δικαιώματά μου. Δεν τα έχω με εσάς .Τον ηλικιωμένο ήθελα να σώσω. Εγώ δεν χτύπησα κανένα". Μετά, στην αστυνομία είχαμε καλύτερη μεταχείριση».
Στη συνέχεια οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, έδωσαν κατάθεση, τους πήραν αποτυπώματα και όπως υποστηρίζει ο αγρότης τους πήγαν στο Εγκληματολογικό και πάλι για αποτυπώματα και φωτογραφίες . Τέλος κατέληξαν στον Εισαγγελέα καθώς κατηγορούνται ότι κρατούσαν «όπλα» και για αντίσταση κατά της αρχής. Η δίκη έχει οριστεί για τις 30/06 στην Αθήνα.  
Ο αγρότης πάντως, τον οποίο ανέλαβε αφιλοκερδώς ο δικηγόρος κ.Φραγκούλης, υποστηρίζει ότι ήθελε μόνο να αγωνιστεί για τους αγρότες, για ένα καλύτερο μέλλον και όχι να συγκρουστεί με τα ΜΑΤ και να προκαλέσει ταραχές.
Πηγή: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου