Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Όλα στραβά για τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και βαριά ήττα από την ΑΕΚ

Τίποτα δεν πήγε καλά στο ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ από τα... αποδυτήρια, έμεινε με δέκα παίκτες στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και ηττήθηκε με 3-0 από την ΑΕΚ στο ντέρμπι των "Δικεφάλων" για την 24η αγωνιστική
της Super League. 

Ο Αραούχο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, "εκτελώντας" τον ΠΑΟΚ. Άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με σουτ 49 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα μετά από λάθος συνεννόηση Ενρίκε-Κρέσπο. Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Κρέσπο και Μάτος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και έμεινε με 10 παίκτες στο 53΄ εξαιτίας αποβολής του Μαλεζά με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι. Στο 85΄ ο Αραούχο με ένα εκπληκτικό γκολ "σφράγισε" τη νίκη της Ένωσης, σε μια φάση που ξεκίνησε και πάλι από λάθος του Ενρίκε. Το "κερασάκι" στην "τούρτα" για τους "κιτρινόμαυρους" έβαλε ο Αραβίδης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91΄).
Χαρακτηριστικό της κακής βραδιάς για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ο κορυφαίος στο παιχνίδι ήταν ο Γλύκος που έκανε αρκετές δύσκολες επεμβάσεις, παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 15΄ ο Ίβιτς έκανε αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε νωρίς ο Κάμπος, βάζοντας τον Μπίσεσβαρ στο ματς.
Η ΑΕΚ με την αποψινή νίκη της ανέβηκε στους 40 βαθμούς, μπαίνοντας στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ και μειώνοντας στους -3 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, που παρέμεινε στην 3η θέση με 43 βαθμούς.
Ο αγώνας
Γκολ από τα αποδυτήρια η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με το καλησπέρα, στην πρώτη επίθεση της στο παιχνίδι! Μετά από λάθος συνεννόηση Ενρίκε-Κρέσπο, ο Αραούχο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και «εκτέλεσε» άμεσα νικώντας τον Γλύκο με συρτό διαγώνιο σουτ στη γωνία. Ο επιθετικός της Ένωσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, στα πρώτα 49 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα!
Στο 6ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Γιόχανσον στην περιοχή μετά από λανθασμένη απομάκρυνση της ασπρόμαυρης» άμυνας, όμως το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου, άουτ.
Κακό ξεκίνημα και αναγκαστική αλλαγή για ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να τα έχει χαμένα στο ξεκίνημα, επηρεασμένος και από το πολύ γρήγορο γκολ της ΑΕΚ. Μάλιστα, έχασε και τον Κάμπος από νωρίς, που ένιωσε ένα τράβηγμα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ο Ίβιτς έβαλε τον Μπίσεσβαρ στο 15΄, που έπαιξε ως «δεκάρι», μεταφέροντας τον Ουάρντα δεξιά. Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 23΄, με έξυπνη σκαφτή μπαλιά του Μάτος προς τον Ενρίκε που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ στην περιοχή, όμως η προβολή του δεν ήταν καλή.
Ευκαιρίες η ΑΕΚ, αποκρούσεις ο Γλύκος
Η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 27΄ με τον Αϊντάρεβιτς, ο οποίος βγήκε σε τετ α τετ και προσπάθησε να κρεμάσει τον Γλύκο που έμεινε όρθιος και απέκρουσε. Στο επόμενο λεπτό ο Γλύκος έκανε νέα δύσκολη και καθοριστική επέμβαση σε δυνατό σουτ του Σιμόες έξω από την περιοχή. Στο 33΄ η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου με σουτ του Μάνταλου στην κίνηση μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ.
Απείλησε ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο με δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις. Αρχικά με κοντινό πλασέ του Κρέσπο μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σάκχοφ, με τον Γκάλο να προλαβαίνει με προβολή παραχωρώντας κόρνερ και στη συνέχεια με την εκτέλεση του κόρνερ ο Μπάρκας είπε "όχι" σε κεφαλιά του Μάτος από κοντά.
Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, προηγήθηκε νωρίς και διατήρησε το προβάδισμά της στο πρώτο 45λεπτο, αλλά ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του προς το φινάλε του πρώτου μέρους και έγινε επικίνδυνος επιθετικά.
Ευκαιρία η ΑΕΚ, αποβολή για ΠΑΟΚ
Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 48΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ενρίκε, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπάρκας. Δύο λεπτά μετά, στο 50΄, έχασε μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ, με τον Γλύκο αρχικά να νικάει τον Μάνταλο σε τετ α τετ αποκρούοντας και στη συνέχεια της φάσης τον Αραούχο να αστοχεί ολομόναχος απέναντι από την εστία, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 53΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαλεζάς, ανακόπτοντας την μπάλα με το χέρι μετά από ντρίμπλα του Αραούχο, με τον ΠΑΟΚ να μένει με δέκα παίκτες. Ο Ίβιτς πέρασε στο ματς τον Λέοβατς στη θέση του Ουάρντα, με τον Κρέσπο να καλύπτει το κενό του Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας και τον Λέοβατς να παίζει αριστερό μπακ, σε ένα 4-4-1 για τον «Δικέφαλο του Βορρά», με μοναδικό προωθημένο τον Πρίγιοβιτς.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το προβάδισμά της, παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 77΄ έγινε επικίνδυνη με δυνατό σουτ του Βάργκας που έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο ίδιος παίκτης βγήκε απέναντι από τον Γλύκο αλλά έχασε το κοντρόλ με τον Κρέσπο να τον προλαβαίνει πριν σουτάρει. Στο 81΄ ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Γλύκος με ωραία εκτίναξη έκανε άλλη μία απόκρουση.
Το τελείωσε με γκολάρα ο Αραούχο
Στο 85΄ ο Αραούχο «καθάρισε» τη νίκη για την ΑΕΚ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γλύκο, διαμορφώνοντας το 2-0. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Ενρίκε, όπως και στο πρώτο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς, με την ομάδα του Ίβιτς που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 53΄ να μην μπορεί να αντιδράσει.
Διαστάσεις θριάμβου από Αραβίδη
Το τελικό 3-0 για την ΑΕΚ διαμόρφωσε ο Αραβίδης από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και αδράνεια της «ασπρόμαυρης» άμυνας και του Γλύκου, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ένωσης στο ντέρμπι των «Δικεφάλων».
Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα, Κάμπος (15' Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (87' Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63' Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88' Αραβίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου