Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Χαλαρή "5άρα" ο ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα πριν τον τελικό

Ένα εύκολο απόγευμα είχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, νικώντας άνετα την Κέρκυρα με το ευρύ 5-1, στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής της Super League.Πλέον ο Δικέφαλος στρέφει απόλυτα την προσοχή του στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου
κόντρα στην ΑΕΚ που ακολουθεί το Σάββατο (6/5) στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Τα γκολ της σημερινής "5άρας" για τους "ασπρόμαυρους" πέτυχαν οι Κάτσε (30΄), Κουλούρης (32΄), Μπίσεσβαρ (45+1΄ με πέναλτι), Ουάρντα (62΄) και Πρίγιοβιτς (83΄), ενώ για την Κέρκυρα είχε ισοφαρίσει προσωρινά, μόλις για ένα λεπτό, ο Παμλίδης στο 31΄. 
Με τους σημερινούς τρεις βαθμούς που πήρε και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ θα μπει στα πλέι οφ με δύο βαθμούς.
Ο αγώνας
Δέκα αλλαγές ο ΠΑΟΚ στην ενδεκάδα 
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με πολλές αλλαγές σε σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς είχε και αρκετές αναγκαστικές απουσίες ενώ ακολουθεί και ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, μοναδικός παίκτης που ξεκίνησε βασικός την περασμένη Πέμπτη και ήταν και σήμερα στο αρχικό σχήμα ήταν ο Ουάρντα. Επίσης, αγωνίστηκαν από το ξεκίνημα σήμερα οι Κάνιας, Μπίσεσβαρ και Ενρίκε που είχαν περάσει ως αλλαγή απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Πολλές ευκαιρίες για ΠΑΟΚ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δείχνει επιθετικές διαθέσεις από το ξεκίνημα. Στο 5΄ ο Μπίσεσβαρ έκανε το πρώτο σουτ με τον Κουτζαβασίλη να αποκρούει, ενώ δύο λεπτά απείλησε ο Ενρίκε με κεφαλιά που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Κέρκυρας. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Κέρκυρας, με τους Κάτσε και Ενρίκε να μην μπορούν να "εκτελέσουν" από κοντά. Στο 12΄ ακολούθησε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Κάτσε και Μπίσεσβαρ έπαιξαν το 1-2 αμέσως ο πρώτος έκανε την κάθετη στον Ουάρντα που βρέθηκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη όμως ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αιγύπτιου. Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχιζόταν και στο 14ο λεπτό ο Κουτζαβασίλης κράτησε και πάλι το μηδέν με νέα επέμβαση σε σουτ του Ενρίκε μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Βραζιλιάνου. Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΟΚ δεν είχε τέλος, με τον Κουτζαβασίλη να κρατάει ουσιαστικά μόνος του την Κέρκυρα, καθώς οι παίκτες της δεν κατάφερναν να βγουν από τα καρέ τους και να περάσουν το κέντρο για να γίνουν επικίνδυνοι επιθετικά. Στο 21΄ ο Ουάρντα έπιασε ωραίο σουτ και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είπε και πάλι "όχι" με νέα δύσκολη απόκρουση.
Τρία γκολ σε τρία λεπτά
Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη και να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 30΄ ο Ενρίκε απέφυγε με ωραία ενέργεια τον Κόντο και σέντραρε από δεξιά στην περιοχή όπου βρισκόταν ο Κάτσε, ο οποίος με κεφαλιά "ψαράκι" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, η Κέρκυρα κατάφερε να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο λεπτό, στην πρώτη της αξιόλογη επίθεση στο ματς. Ο Ονίλο έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Παμλίδη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον Μπρκιτς και πλάσαρε στα δίχτυα στο 31΄. Ο "χορός" το γκολ συνεχίστηκε στην αμέσως επόμενη φάση, ένα λεπτό μετά την ισοφάριση της Κέρκυρας, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα. Στο 32΄ ο Ενρίκε έβγαλε σέντρα στην περιοχή από αριστερά και ο Κουλούρης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1. Σημειώθηκαν, λοιπόν, τρία γκολ σε ισάριθμα λεπτά στην αναμέτρηση.
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά το "τρελό" τρίλεπτο στο οποίο μπήκαν τρία γκολ. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να ελέγχει απόλυτα το ματς και να πιέζει την Κέρκυρα η οποίο με δυσκολία περνούσε το κέντρο. Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το πρώτο και μοναδικό λεπτό καθυστέρησης στο πρώτο ημίχρονο. Τότε, ο Κίτσιου ανατράπηκε από τον Κόντο μέσα στην περιοχή μετά από προσπάθειά του από δεξιά και ο διαιτητής Κουμπαράκης σφύριξε πέναλτι. Ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κουτζαβασίλη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή τερματοφύλακα για τον ΠΑΟΚ. Τη θέση του Μπρκιτς στην εστία πήρε ο νεαρός Σιαμπάνης. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν καλή στιγμή για τέταρτο γκολ στο 47΄, όταν μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Δεληγιαννίδη που σούταρε και ο Κουτζαβασίλης έδιωξε δύσκολα με το πόδι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να πιέζουν την Κέρκυρα που είχε περισσότερο παθητικό ρόλο στο ματς. Στο 59΄ ο Ιβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Πρίγιοβιτς στη θέση του Μπίσεσβαρ. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει πάντως στο δεύτερο ημίχρονο.
Γκολ ο Ουάρντα και συνθήματα για Κύπελλο 
Στο 62ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Κουλούρη να πασάρει στον Ουάρντα και τον Αιγύπτιο να πλασάρει στην κλειστή γωνία του Κουτζαβασίλη σημειώνοντας το 4-1. Από κει και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ματς και την Κέρκυρα να μην παρουσιάζει σημάδια αντίδρασης. Παράλληλα, οι οπαδοί του "Δικεφάλου" που βρέθηκαν στις κερκίδες ζητούσαν με συνθήματα την κατάκτηση του Κυπέλλου, με το μυαλό όλων στο "ασπρόμαυρο στρατόπεδο" να στρέφεται στον τελικό με την ΑΕΚ που ακολουθεί το Σάββατο (6/5).
Γκολάρα ο Πρίγιοβιτς
Το "κερασάκι στην τούρτα" για τον ΠΑΟΚ στο ματς έβαλε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Σερβοελβετός σέντερ φορ τσίμπησε με υπέροχο τρόπο την μπάλα αποφεύγοντας τον αντίπαλό του μετά από ωραία πάσα του Κάτσε και στη συνέχεια "κρέμασε" τον Κουτζαβασίλη διαμορφώνοντας το 5-1 με το πιο θεαματικό γκολ της βραδιάς. Στη συνέχεια και μέχρι το σφύριγμα της λήξης έγιναν δύο σουτ από Κουλούρη και Ουάρντα που δεν βρήκαν εστία. Επίσης, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πούγγουρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη από πολύ κοντά. Το τελικό σκορ ήταν το 5-1.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς (46΄ Σιαμπάνης), Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης, Κάνιας, Κάτσε, Μπίσεσβαρ (59΄ Πρίγιοβιτς), Ουάρντα, Ενρίκε (69΄ Χαρίσης), Κουλούρης.
Κέρκυρα (Κώστας Χριστοφοράκης): Κουτζαβασίλης, Επστάιν, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος (87΄ Τρεπεκλής), Ονίλο (63΄ Τζανουλίνος), Γεωργακόπουλος (77΄ Γκαμάγκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου