Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Σε εξέλιξη μεγάλες εργολαβίες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Για κακούργημα διώκεται Δήμαρχος επειδή προσπάθησε να φτιάξει ένα νηπιαγωγείο!Με την πραγματοποίηση της ασφαλτόστρωσης και στο ρεύμα καθόδου ολοκληρώθηκε το σκέλος της οδοποιΐας στην οδό Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών, εξασφαλίζοντας στον κεντρικό αυτόν οδικό άξονα τις συνθήκες ασφαλούς κίνησης των οχημάτων.
Μετά την πραγματοποίηση των πρόδρομων εργασιών τις προηγούμενες ημέρες, τα συνεργεία προχώρησαν σήμερα στην
αποκατάσταση του οδοστρώματος που υπέστη καθιζήσεις, για να ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση με την επίστρωση νέου τύπου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα. Οι σημερινές εργασίες αφορούσαν στο τμήμα του ρεύματος από το ύψος της διασταύρωσης των οδών Επταπυργίου-Βερμίου-Αραπίτσας έως την Επιδαύρου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της ακραίας επιδείνωσης του καιρού, για να συνεχισθούν το επόμενο διάστημα μέχρι και τη διασταύρωση της Επταπυργίου με τις οδούς Οδ. Φωκά και Ισμήνης.
Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο «λίφτινγκ» που πραγματοποιείται στην περιοχή με στόχο τη συνολική αναβάθμιση και ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Δ.Ε. Συκεών. Το σχέδιο περιλαμβάνει ανακατασκευή και ανάπλαση των πεζοδρομίων και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τελευταίας τεχνολογίας (LED), με την εκπόνηση της μελέτης να βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Με τη σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών ο άξονας αυτός θα εξελιχθεί όχι μόνο σε μια ασφαλή οδό για την κίνηση των οχημάτων και των πεζών, αλλά θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Η υπογείωση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, με ταυτόχρονη ασφαλτόστρωση των οδών Επταπυργίου-Αραπίτσας-Κανάρη-Ομήρου-Ανθέων (και στα δυο ρεύματα), είναι έργο που διεκδίκησε και εξασφάλισε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, θέτοντας ως προτεραιότητα την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ και των πυλώνων από τον αστικό ιστό και το περιαστικό δάσος, έργο που εκτελείται από την εταιρία «Ελληνικά Καλώδια» για λογαριασμό της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ). Οι εργασίες υπογείωσης του δικτύου συνεχίζονται στην οδό Ανθέων στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, με τη δημοτική αρχή να πιέζει για επιτάχυνση των ρυθμών ώστε αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση στο ρήγμα στην οδό Ανθέων εντός της Μεγάλης Εβδομάδες και να προχωρήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης μετά τις γιορτές του Πάσχα.

ΟΔΟΠΟΙΪΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ
Τα έργα οδοποιΐας, όμως, και ηλεκτροφωτισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πλέον και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, καθώς πέρασαν στη φάση της υλοποίησης τέσσερις μεγάλες εργολαβίες, με τον συνολικό προϋπολογισμό να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα:
► Δ.Ε. Πεύκων
Ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιΐας, πλακοστρώσεων πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού και διανοίξεων οδών εκτελείται στη Δ.Ε. Πεύκων, με την ασφαλτόστρωση να έχει ολοκληρωθεί ήδη σε κεντρικές οδούς αλλά και σε παρόδους της περιοχής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.
Σταδιακά θα αλλάξουν όψη με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφαλείας δεκάδες οδοί και πάροδοι, όπως η Αγίας Σοφίας, Αγίας Τριάδος (από λεωφόρο Γ. Παπανικολάου έως εκκλησάκι Πεντηκοστής), Παπάφη, Αβέρωφ-Τοσίτσα, ΔΕΛΑΣΑΛ, Ζάππα, Μαρασλή, Σουλίου, Ακαδημίας, Σωτήρος, Σόλωνος, Ιπποκράτους, Ομήρου, Πανδρόσου, Ζωγράφου, Ανοίξεως, Εσπερίδων, Πανσεληνίου, Νεφέλης, Ισαύρων, Φιλίππου, Ειρήνης, Ακροπόλεως, Προπυλαίων, Μ. Ασίας, Λεύκης, Περάματος, Αντιοχείας, Φαναρίου, Ολυμπίου Διός, Ερμού, Μ. Αλεξάνδρου, Βάρναλη, Ιπποδρομίου, Θάλειας, Ελευθερίας, Ξηροποτάμου, Ελλησπόντου, Τενέδου, πάροδος Σουρή.
Παράλληλα, θα γίνει διάνοιξη οκτώ οδών, κοντά στη Λεωφόρο Παπανικολάου. Στην οδό Αγίας Τριάδας θα διαμορφωθεί διαχωριστική νησίδα με πλάτος ένα μέτρο και δύο διαχωριζόμενες επιφάνειες κυκλοφορίας πλάτους τεσσάρων μέτρων η κάθε μία, ενώ κατά μήκος των πεζοδρομίων θα μπουν σιδερένια κιγκλιδώματα.
 Οι οδοί Αισχύλου, Πλάτωνος, Σμύρνης, Τσιμισκή, Ιουστινιανού, Κομνηνών, Νικηφόρου Φωκά, Λέοντος Σοφού και στο πάρκο Σμύρνης έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί.
Ένα νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα βελτιώσει την εικόνα της περιοχής με την εγκατάσταση νέου υπόγειου και εναέριου δικτύου φωτισμού με μεταλλικούς ιστούς και συντήρηση και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου, με τις εργασίες ξεκίνησαν να έχουν ήδη ξεκινήσει από τις οδούς Ακαδημίας και Σωτήρος.
► Δ.Ε. Νεάπολης
Στη Νεάπολη τα συνεργεία ανέλαβαν δράσεις ξεκινώντας από τις εργασίες ηλεκτροφωτισμού στην οδό Π.Τσαλδάρη, για να περάσουν στη συνέχεια στις ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις, διαμορφώσεις πεζοδρομίων, κ.λπ.
Πρόκειται για μια μεγάλη εργολαβία προϋπολογισμού 1,54 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, τσιμεντοστρώσεις οδών, κρασπεδώσεις και ηλεκτροφωτισμό. Συνολικά αφορούν εννέα οδούς που είναι: Αριστοτέλους, Αθ. Διάκου (από Μαδύτου έως Κ.Καραμανλή), Αν. Ρωμυλία (Αριστοτέλους-Λ.Βύρωνος), Αρχ.Ιατρού (Ελ.Βενιζέλου-Π.Τσαλδάρη), Λ.Βύρωνος (Ελ.Βενιζέλου-Υδρ.Παπαγεωργίου), Αγ.Λαύρας (Λαγκαδά-Π.Τσαλδάρη), Αγ.Γεωργίου (Λαγκαδά-Π.Τσαλδάρη), Αδραμυτίου και Ελ.Βενιζέλου (Δ.Γληνού-Μητροπόλεως). Οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού αφορούν συνολικά 20 οδούς, στις οποίες θα γίνει υπογείωση του υπάρχοντος δικτύου με μεταλλικούς ιστούς με τα φωτιστικά να είναι νέας τεχνολογίας (LED) για την εξοικονόμηση ενέργειας.
► Δ.Ε. Συκεών
Ευρύτατες παρεμβάσεις πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν σε όλη την περιοχή των Συκεών μετά την ανακήρυξη της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας, τόσο σε επίπεδο οδοποιΐας όσο και σε επίπεδο ηλεκτροφωτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.
Έργα οδοποιΐας θα πραγματοποιηθούν στις οδούς Ρήγα Φεραίου, Μακεδονομάχων, Μ. Μερκούρη, Ελπίδος, Βενιζέλου, Καυκάσου, Παπαναστασίου, Ναυαρίνου, Αγ. Δημητρίου, Στρ. Σαράφη, Τυρνάβου, Θουκυδίδου, Θερμοπυλών, Ζαρίφη, 28ης Οκτωβρίου, Αράχωβας, Γεννηματά, Βαμβακά, Δελφών, Ναυπλίου, Νικομήδειας, 26ης Οκτωβρίου, Σουρμένων, Πάλμε, Ιερολοχιτών, Δραγατσανίου, Φ. Εταιρείας, Δημητρίου Ανδρέου, τμήμα οδού Επταπυργίου.
Εργασίες ηλεκτροφωτισμού θα πραγματοποιηθούν στις οδούς Ρήγα Φεραίου (από Κύπρου έως Επταπυργίου), σε όλη την Ανδρέου Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου (από Καλπακίου έως 28η Οκτωβρίου), Ελ.Βενιζέλου (από Καραολή έως Αντ. Δημητρίου), σε όλη την Καραολή, Ιωάννου Μιχαήλ (από Πάλμε έως Καραολή), Βελδεμίρη (από Σαράφη έως Παπαναστασίου), Σαράφη (από Βελδεμίρη έως Ρωμανίδου), σε όλη την Τσαρούχη, Κυπρίων ηρώων Ισαάκ και Σολωμού, Δραγατσανίου, Φιλ. Εταιρείας, Μ. Ασίας, Υψηλάντου (τμήμα), Ναυπάκτου (τμήμα) και Αναξαγόρα (τμήμα), Επταπυργίου (από Φωκά έως Ανθέων), Βάρναλη (από Κονίτσης έως Μεγάρων), κάθετος της Βυζαντίου και τμήμα προέκτασης της Σαπουντζόγλου, Θερμοπυλών (και πλατεία προς Λεωνίδου και Τυρνάβου), σε όλη την Οδυσσέως, σε όλη την Εθν. Αντιστάσεως, Καλπακίου (από Ρήγα Φεραίου έως Κομνηνών), Παπαφλέσσα, Σουρμένων, Βαλτιτσίου (από Ρήγα Φεραίου έως Κομνηνών), Μαντώ Μαυρογένους και πάροδος, τμήμα της Πόντου, Πηλίου, στο Δημοτικό Άλσος Συκεών (αποκατάσταση υπόγειου δικτύου φωτισμού), υποδομή και εγκατάσταση διακόσμου φωτισμού (Επταπυργίου, Ρήγα Φεραίου, Ανθέων (δίκτυο και είσοδος), Ελπίδος – δίκτυο και είσοδος, Καραολή, Ι. Μιχαήλ, Στρ. Σαράφη, Βελδεμίρη), Πάλμε, Πολιτιστική Γειτονιά.
► Δ.Ε. Αγ. Παύλου
Σε 1,4 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των έργων στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, όπου οι οδοί που θα ασφαλτοστρωθούν στο πλαίσιο της εργολαβίας, για την οποία αναδείχθηκε ανάδοχος εταιρία, είναι οι Αγίου Παύλου, Λεωνίδου, Π. Μελά, Δωδώνης, Πρεβέζης, Μακεδονομάχων, Αρτέμιδος, Αμαλιάδος, πάροδος Μ. Ασίας, Υδραγωγείου, Τζαβέλλα.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα γίνουν εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, ενώ θα τοποθετηθεί και νέο υπόγειο δίκτυο φωτισμού με μεταλλικούς ιστούς, όπως και εγκατάσταση νέου δικτύου διακόσμου φωτισμού. Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, κατόπιν εντολής της διοίκησης του δήμου, όλα τα φωτιστικά θα είναι νέας τεχνολογίας LED.
Εργασίες ηλεκτροφωτισμού θα γίνουν στις οδούς Πανεπιστημίου, Μιχ. Καραολή, Λ. Όχι (στο τμήμα μπροστά από τον ναό Αγίου Παύλου, στον χώρο πρασίνου, στην είσοδο από δήμο Θεσσαλονίκης και προς Κεδρινό Λόφο), Άνω Σκαλάκια, Φιλιατών με Οδυσσέως, Βασ. Μυρώνη (σκαλάκια), προέκταση Ποσειδώνος (σκαλάκια), Τσιτσάνη (σκαλάκια), Αθηνών (σκαλάκια), περιοχή Δήλου –Τριγώνου και χώρος πρασίνου Κωνσταντινουπόλεως, σκαλάκια μεταξύ Αγίου Γεωργίου με Ηπείρου, Πριάμου (στενό-σκαλάκια), Σουλίου (σκαλάκια και πεζόδρομος), Άρτης (σκαλάκια), Φιλίππου (σκαλάκια και απέναντι σε τμήμα της Αθ. Διάκου σε τοιχάκι και χώρο πρασίνου), σκαλάκια μεταξύ Κύπρου και Αθ. Διάκου, Βενιζέλου (από Γραβιάς έως Πύργο Τριγωνίου και σκαλάκια έως τέρμα της Αθ. Διάκου), σκαλάκια μεταξύ Βενιζέλου με Αθ. Διάκου, σκαλάκια μεταξύ Αθ. Διάκου με Αγ. Παύλου, σκαλάκια μεταξύ Μπιζανίου με Ιωαννίνων, Θράκης (σκαλάκια), Καραϊσκάκη (σκαλάκια).

Φωτογραφία του Simos Daniilidis.
Φωτογραφία του Simos Daniilidis.
Φωτογραφία του Simos Daniilidis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου