Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ με την προανακριτική για Παπαντωνίου: Δεν είναι αρμοδιότητα της Βουλής αλλά συνεχίζουμε!

Φωτογραφία: Κονταρίνης Γιώργος/EUROKINISSIΣε απίστευτο φιάσκο εξελίσσεται η προανακριτική της Βουλής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να συμφωνήσει ότι το αδίκημα της απιστίας για το οποίο κατηγορείται ο πρώην υπουργός έχει ήδη παραγραφεί, όπως επισημαίνουν όλα τα κόμματα.

Το κυβερνών κόμμα, αν και παραδέχθηκε ότι το πρόσθετο αδίκημα περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι υπόθεση της τακτικής δικαιοσύνης, ζήτησε να συνεχίσει το έργο της η επιτροπή και να διερευνήσει ό,τι χρειάζεται προκειμένου το αποτέλεσμα της διερεύνησης να βοηθήσει την δικαιοσύνη.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, απαγορεύεται να κάνει η Βουλή προανακριτικές ή ερευνητικές πράξεις όταν έχει ευθύνη η τακτική ποινική δικαιοσύνη. «Και τι θα κάνουμε τις ημέρες αυτές εφόσον είμαστε αναρμόδιοι;» ρώτησε την κυβερνητική πλειοψηφία ο Α. Λοβέρδος επισημαίνοντας ότι παραβιάζεται απολύτως το Σύνταγμα. Δεν είναι λίγοι όσοι παρατήρησαν ότι είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος Γ. Παπαντωνίου να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από αυτή την εξέλιξη.
Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι βουλευτές της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή, σημειώνοντας ότι ο φάκελος πρέπει να επιστρέψει στη δικαιοσύνη από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να εξετάσει το αδίκημα περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάχτηκαν με πολιτική λογική με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει δηλαδή η εξεταστική το έργο της και να διερευνήσει ότι μπορεί γύρω από το θέμα του συγκεκριμένου αδικήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου