Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ: Ισορροπίες τρόμου

Σε σαρωτικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει αρκετούς κλυδωνισμούς στις εσωκομματικές ισορροπίες. Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται μόνο οι 78 βουλευτές που εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές, ενώ για
τους υπόλοιπους κανείς δεν βάζει το χέρι του στην «φωτιά».
Οι  συγκρούσεις και τα τζαρτζαρίσματα μεταξύ «Καραμανλικών», «Σαμαρικών» και «Μητσοτακικών» αναμένεται να γίνουν ακόμα εντονότερες όσο θα πλησιάζουμε προς τις κάλπες, όπως και οι πιέσεις προς τον Πρόεδρο του κόμματος προκειμένου να συμπεριλάβει ορισμένα στελέχη της επιρροής τους στα ψηφοδέλτια. Χαμένοι αναμένεται να είναι κυρίως το «Καραμανλικό» μπλοκ, το οποίο έχει ήδη μικρή παρουσία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με μόλις 10 βουλευτές.     

Σφαγή στην Β΄ Αθήνας

Η επίθεση της Κατερίνας Παπακώστα εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη δεν ήταν καθόλου τυχαία, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκλέγονται και οι δύο  στην Β΄ Αθήνας. Μία εκλογική περιφέρεια την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης και στην θα αναμετρηθούν όλα τα κορυφαία στελέχη, όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δενδιας και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Αρκετά θα είναι και τα νέα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών. Κωνσταντίνος Κυρανάκης (αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου), Σάκης Ιωαννίδης (πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ), Μανώλης Γραφάκος (Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων) και ο Βασίλης Ξυπολητάς (Γραμματέας Αυτοδιοίκησης).
Το γεγονός ότι η ΝΔ πιθανότατα θα είναι πρώτο κόμμα σε συνδυασμό και με το μπόνους των 50 εδρών που θα ισχύσει για τελευταία φορά - αν δεν φέρει νέο εκλογικό νόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έχει δεσμευτεί – λύνει τα χέρια του αρχηγού της κεντροδεξιάς παράταξης καθώς μπορεί να εκλεγεί περίπου ο διπλάσιος αριθμός βουλευτών που έχει σήμερα η ΝΔ.

Τι θα γίνει με Μεϊμαράκη – Αβραμόπουλο - Ντόρα και τους πρώην πρωθυπουργούς

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μπορεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν να επιστρέφει και να παίρνει θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε δεν αποκλείεται την θέση του στην Κομισιόν να πάρει η Ντόρα Μπακογιάννη και να μην είναι υποψήφια στην Α΄ Αθήνας. Μάλιστα η πρώην υπουργός είχε ζητήσει να ήταν η διάδοχος της Μαρίας Δαμανάκη αλλά ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εκφράσει διαφορετική άποψη.
Επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί τις θα γίνει με τον πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος επιθυμεί να παραμένει στην Β΄ Αθήνας, αν και υπάρχουν πληροφορίες να μεταπηδήσει στο Επικρατείας. Για το ίδιο ψηφοδέλτιο θέση διεκδικεί και ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Όσον αφορά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς δεν θα υπάρξουν αλλαγές καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι στην Μεσσηνία και ο Κώστας Καραμανλής στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης  Σπυράκη και Σταμάτης. Ο ρόλος του Τζιτζικώστα

Σκληρή μάχη αναμένεται να γίνει και στην Θεσσαλονίκη με την Μαρία Σπυράκη να επιστρέφει από το ευρωκοινοβούλίο και τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη να αφήνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ωστόσο ρόλο θέλει να έχει και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ήδη ακούγεται ότι ο στενός του συνεργάτης Κώστας Γιουτικάς όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς θα είναι υποψήφιοι στην Β΄ Θεσσαλονίκης.

Οι οικογενειοκρατία καλά κρατεί ....

Αρκετοί υποψήφιοι προέρχονται από πολιτικά τζάκια όπως η κόρη της Φάνης Πάλλη Πετραλιά , Ντόρα Πετραλιά, η κόρη του Νίκου Γκελεστάθη, Ιωάννα Γκελεστάθη, ο γιος του Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτης Τραγάκης και ο γιος του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, Μικέλης Χατζηδάκης. 

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου