Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Βιολογική Κτηνοτροφία: Κατάθεση νέων αιτήσεων με τα… πρωτοβρόχια

Έρχεται νέα προκήρυξη για τη βιολογική κτηνοτροφίαΕκτός του μέτρου των Βιολογικών μένουν όλοι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν φάκελο ένταξης για τη βιολογική κτηνοτροφία (Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες»), σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός ΑΑΤ, Β. Αποστόλου.

Μιλώντας στο 2ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, ανακοίνωσε πως «ήδη, στο μέτρο για τα Βιολογικά κόψαμε πολύ κόσμο που δεν πληρούσε τα κριτήρια τα οποία έθετε το μέτρο. Θα ακολουθήσει σύντομα νέα πρόσκληση με νέα κριτήρια», επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «ΥΧ», με τίτλο «Βιολογικός… πόλεμος» (σ.σ. φύλλο 73). 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «ΥΧ», από το σύνολο των φακέλων που υποβλήθηκαν θα περάσουν περίπου 11.000 δικαιούχοι παραγωγοί. Ειδικότερα, στη φυτική παραγωγή, οι νεοεισερχόμενοι, που πληρούν τα 30 μόρια ως κριτήριο επιλογής Natura, φτάνουν τους 6.500, ενώ για τη διατήρηση της πενταετίας ο αριθμός των δικαιούχων αγγίζει τους 4.500. Όσον αφορά τη ζωική παραγωγή – σύμφωνα με τις ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές–, οι δικαιούχοι που πληρούσαν τα 30 μόρια του κριτηρίου επιλογής Natura φτάνουν τους 7.000. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη προκήρυξη, η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΥΧ» δεν πρόκειται να… βγει στον αέρα πριν από τον Σεπτέμβρη.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί
ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου