Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ:  ΤΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ;Διαβάζοντας, ένα σημείωμα των συνεργατών του, ο Πρωθυπουργός, πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη «έλεγχου» της δουλειάς, της Πολιτικής ηγεσίας, του Υπουργείου Παιδείας.
Δυο ήταν, τα χαρακτηριστικά του σημειώματος, των εξαγγελιών του:
-Η απόλυτη γενικότητα και ασάφεια, προφανώς, για επικοινωνιακή
χρήση.
-Η εφαρμογή των βασικών μέτρων, προβλέπεται, για την επόμενη τετραετία, όπως και το 4ο Μνημόνιο, που θα ψηφίσει η κυβέρνηση, τις επόμενες ήμερες, στην Βουλή.
Θα σταθώ όμως, στις τρεις, πιο βασικές ανακοινώσεις του:
α ) Την κατάργηση, των εισαγωγικών εξετάσεων, στα ΑΕΙ και την αντικατάσταση τους, με νέες ουσιαστικά και πάλι Πανελλήνιες, στο τέλος του Λυκείου.
Θυμίζω, ότι:
-Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας, μίλησε πρόσφατα, για την επιθυμία του, να καταργηθούν οι Πανελλήνιες, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και πρότεινε, την αντικατάσταση τους, με τον βαθμό του απολυτηρίου, του Λυκείου .
- Το «εθνικό απολυτήριο», νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και Υπουργό Παιδείας, τον Γιώργο Παπανδρέου.
-Τότε, ο σημερινός Πρωθυπουργός , ξεκίνησε την καριέρα του, ως συνδικαλιστής του μαθητικού κινήματος και με βασικό αίτημα των καταλήψεων, την κατάργηση του.
- Η τομή αυτή, ήταν στην κυβερνητική μας πρόταση το 2009 και δεν προλάβαμε να νομοθετήσουμε, γιατί έπεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ο Σύριζα, ήταν απολύτως αρνητικός.
β ) Είπε, ότι θα αναγνωριστούν, τα πενταετή πτυχία, ως Master.
Αυτό ακριβώς κατήγγειλε και με καταλήψεις, η φοιτητική παράταξη που συμμετείχε, όταν το εξήγγειλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και το 2011, όταν είχε ετοιμάσει το σχετικό νομοσχέδιο, η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
γ) Την συμμετοχή των φοιτητών, στα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων, άλλα όχι στην εκλογή των Πρυτανικών αρχών. Μοιάζει μαγικό, άλλα είναι και αποκαλυπτικό, της απόλυτης ασυνέπειας θέσεων, για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Θυμίζω ότι:
-Το κόμμα του, είχε καταψηφίσει τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 1982, που θεσμοθετούσε την συμμετοχή των φοιτητών, στην εκλογή των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ.
-Καταψήφισε επίσης και τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, που περιόριζαν και τελικά κατάργησαν την συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, γιατί απεδείχθη, ότι η συμμετοχή οδήγησε σε απίστευτο εκφυλισμό των φοιτητικών και των πανεπιστημιακών οργάνων.
Για την ανεργία των νέων επιστημόνων, αλλά και των παλιών, ασχολείται πλέον ο ΟΑΕΔ.
Αν συνεχίσει, τον «εξοντωτικό έλεγχο», με τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα Υπουργεία, θα μαζέψει πολλά «σκονάκια», άλλα θέμα δεν θα πιάσει, στις δικές του, εξετάσεις.
Οι Υπουργοί του βέβαια, θα πιάνουν τα θέματα, γιατί αυτοί γράφουν τα «σκονάκια».
Η χώρα όμως, θα συνεχίσει την κατρακύλα και οι πολίτες, θα αντιμετωπίσουν και νέα αδιέξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου