Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Απάντηση Σαλαγιάννη σε Ξεκαλάκη: Σύντροφε, αυτά που λες αποτελούν απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας

Με μία απόλυτα σαφή απάντηση με πέντε σημεία, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης απαντά δημόσια στις άδικες κατηγορίες του Στέφανου Ξεκαλάκη.Σε συνέχεια της επιστολής, που όπως αναφέρει ο Σαλαγιάννης, άφησε στο
γραφείο του ο Ξεκαλάκης, ο πρώτος εκφράζει την αδικία αλλά και τις παρατυπίες στα όσα αναληθή λέγονται.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη, μετά από όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο Κάραβελ, να εγκαταλείψει τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, γεγονός που πρόκάλεσε την αντίδρασή του.
Συγκεκριμένα, η απάντηση του Σαλαγιάννη έχει ως εξής:
Σύντροφε Ξεκαλάκη,
Σε σχέση με την επιστολή που άφησες σήμερα στο γραφείο μου, θέλω να σου επισημάνω τα εξής: 
1) Τα πολιτικά ζητήματα που θέτεις δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητα μου και δεν τα σχολιάζω. Είναι απόψεις σου και τις σέβομαι. Έχω και εγώ τις απόψεις μου και τις ξέρεις.
2) Σε ό,τι αφορά στα γραφεία στον 5ο όροφο, η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη Πέμπτη είχες συμφωνήσει και ζήτησες ένα δεκαήμερο για να τακτοποιηθείς. Σου πρότεινα μάλιστα, άλλο γραφείο στη Χαρ. Τρικούπη, όπως επίσης και γραμματεία για την υποστήριξη σου . Είπες, όχι, θα φύγω.
Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι στο γραφείο σου, όπως και στον αστυνομικό, σε διαβεβαίωσα κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κόμμα μας.
(Σου υπενθυμίζω απλά ότι αυτή η συζήτηση έγινε ενώπιον δυο πολύ αγαπητών μας φίλων και συντρόφων).
3) Μιλάς στην επιστολή σου για κλίμα εκφοβισμού στο ΠΑΣΟΚ.
Ε, αυτό, δεν είναι μόνο άδικο, αλλά αποτελεί και απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας.
Επειδή με αφορά και προσωπικά, τόσο καιρό που είσαι εδώ ως Γραμματέας, περίπου δυο χρόνια, πες μου έναν άνθρωπο μας – έστω μόνο έναν! – που τιμωρήσαμε με άρση της απόσπασής τους, που εκφοβίσαμε. Έστω έναν!
4) Σ’ ότι αφορά στελέχη με απολαβές, που πρέπει «να έρθουν στο φως», ένα έχω να σου πω: κανένα στέλεχος δεν αμείβεται από το ΠΑΣΟΚ, ούτε με 1 ευρώ!
Εδώ αγκομαχούμε να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, θα πληρώνουμε τα στελέχη μας;
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα!
Και είναι κρίμα που το θέτεις, ενώ κάθε μέρα, σχεδόν, που βρισκόμασταν και συζητούσαμε μεταξύ των άλλων και για τις οικονομικές μας δυσκολίες, ποτέ δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα.
5) Σε ότ,ι αφορά «τις ευθύνες για ό,τι συμβεί» στους συνεργάτες σου στον 5ο όροφο, τί εννοείς; τί θα μπορούσε τάχα να συμβεί; Πότε συνέβη κάτι για να επαναληφθεί: Είναι δυνατόν να θέτεις τέτοιο θέμα;
Αγαπητέ Στέφανε,
Δουλεύουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια με αγωνία για την παράταξή μας, ως εθελοντές, μερικές φορές ως εθελοντές αυτοκτονίας.
Το να θέτεις τέτοιου είδους θέματα, δε μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει.
Ο Γενικός Διευθυντής
 Νίκος Σαλαγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου