Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο για απάτη χειρουργός-καθηγητής του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο για απάτη χειρουργός-καθηγητής του ΑΠΘΓια απάτη εις βάρος του Δημοσίου κατηγορείται ένας 67χρονος χειρούργος- αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.Ο πανεπιστημιακός γιατρός , που παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορείται ότι για μία 10ετία
διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που φέρεται ότι είχε αποκρύψει, εισπράττοντας κανονικά τα επιδόματα που προβλέπονται για τους πανεπιστημιακούς που δεν ασκούν ιδιωτικό έργο. Το ύψος της απάτης που του αποδίδεται ανέρχεται σε 98.000 ευρώ.
Σύμφωνα με βούλευμα τού Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, η υπόθεση ερευνήθηκε, κατόπιν καταγγελίας, από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας και ο 67χρονος χειρουργός υπέβαλε δήλωση στο τμήμα μισθοδοσίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ότι δεν ασκεί ιδιωτικό έργο, ενώ προσκόμισε στην αρμόδια ΔΟΥ βεβαίωση διακοπής επιτηδεύματος.
Το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτό το πόρισμα των ελεγκτών, οι οποίοι διαπίστωσαν στην έρευνα τους ότι ο κατηγορούμενος γιατρός είχε μισθώσει τμήμα του ιδιωτικού του ιατρείου σε συνάδελφό του και στον υπόλοιπο χώρο δεχόταν ασθενείς, στους οποίους παρείχε ιατρικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούσε χειρουργεία -πάντα με αμοιβή- σε ιδιωτική κλινική.
Οι πράξεις που του καταλογίζονται αφορούν την περίοδο 2002 - 2011, με εξαίρεση ένα 7μηνο κατά το εν λόγω διάστημα, όταν απουσίαζε με εκπαιδευτική άδεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου