Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Τρολάρισμα από Ευάγγελο: Είστε βενιζελικότεροι του Βενιζέλου

Τη δική του πρόταση για εκλογές και κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος δε στους Τσακαλώτο Χουλιαράκη και στα όσα καταγράφουν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2018-2021 για το χρέος, σχολίασε σκωπτικά ότι το έχουν γράψει
καλύτερα από ότι θα το έγραφε εκείνος. «Τους ευχαριστώ. Είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου», δήλωσε.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε παράλληλα «μύθο» τα αντίμετρα και κατηγόρησε το Μαξίμου ότι φέρνει ένα διαρκές μνημόνιο.
«Αντίμετρα δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως ο κόφτης που μπορεί να λειτουργήσει ανά πάσα στιγμή. Τι κάνει η κυβέρνηση; Σου λέει θα στραγγαλίσω την οικονομία και θα αναδιανείμω την μιζέρια. 4,9 δισ. μέτρα, 4,7 δισ. αντίμετρα. Δώστε 2,6 δισ. αντίμετρα χωρίς καθόλου μέτρα», είπε ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου από την κρίση παρά μόνο αγωνιώδης στρατηγική παραμονής στην εξουσία». Και «όταν θα φτάσει η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης τότε θα υπάρξει η ρήξη, η σύγκρουση η αντισυστημικότητα», εκτίμησε και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει αντισυνταγματικό δημοψήφισμα εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης.
Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρο εξέφρασε τη άποψη ότι η Βουλή ψηφίζει δυο νέα μνημόνια: το μνημόνιο 3+ με μέτρα μέχρι το 2018 και το μνημόνιο 4 με μέτρα μέχρι το 2021. «Δεν περιλαμβάνονται μέτρα για το χρέος που εύχομαι να δοθούν. Η Βουλή ψηφίζει ένα διαρκές μνημόνιο συνδεδεμένο με την σταδιακή παραχώρηση παραμετρικών αλλαγών για το χρέος», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί αξιακά και πολιτικά». «Προσλαμβάνει το σχήμα του δοχείου στο οποίο εισέρχεται. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν στέρεες. Τώρα μιλάμε για ρευστότητα», είπε.
Αμφίσβητησε τέλος τα διαπραγματευτικά επιτεύγματα του Μαξίμου. «Ποια διαπραγμάτευση. Περιμένετε τα μαντάτα από τον Τραμπ, τον Μακρόν, το G7, την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Γιατί είναι ενθουσιασμένος ο κ. Τσίπρας;», διερωτήθηκε.
«Πώς μπορεί να διαπραγματευθεί μια κυβέρνηση που λέει στους δανειστές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να τα φορτώσει στους επόμενους και βάλτε όσα υφεσιακά μέτρα θέλετε αρκεί να υπάρχει ο μύθος των δήθεν αντιμέτρων;», κατέληξε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «τα δίνει όλα εκ προοιμίου παρακαλώντας να την αφήσουν να κάνεις πολιτικά τεχνάσματα».

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου