Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Μαγκριώτης κατά Βενιζέλου και ΜπίστηΟ πολιτικός πολιτισμός στην χώρα μας, ήταν περιορισμένος, η κρίση, με κύρια ευθύνη των ακραίων, των ΜΜΕ και κάθε εθνικολαϊκιστή, μηδενίστηκε. 
Πολιτικό πολιτισμό, δεν εννοώ, μόνο την δημόσια συμπεριφορά,
αλλά κυρίως την εκτίμηση  και την συμπεριφορά, απέναντι στους πολιτικούς σου αντιπάλους.

Η εκτίμηση και η συμπεριφορά, μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων, αντανακλά την ποιότητα του πολιτικού συστήματος και είναι αναγκαία, για την υγιή και αποτελεσματική λειτουργία του. 

Το πρόβλημα αυτό, είναι βασικός παράγοντας, που οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση και ακόμη πιο σημαντικός, που δεν μπορεί να βγει.

Όταν, τον πολιτικό σου αντίπαλο, δεν τον σέβεσαι και το δείχνεις δημόσια, δεν σέβεσαι και το τμήμα της κοινωνίας, που εκπροσωπεί.
Το γεγονός αυτό, ακυρώνει κάθε δήλωση για εθνική συνεννόηση.

Οι δημόσιοι διάλογοι του Πρωθυπουργού, στις συναντήσεις του, με τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ειδικά σήμερα στου Μαξίμου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. 

Ευθύνες έχουν όλοι, την πρώτη και μεγαλύτερη και όχι μόνο, λόγω της θέσης του, την έχει ο Πρωθυπουργός. 

Είναι φανερό, ότι ο Πρωθυπουργός, είτε λόγω ανασφάλειας, είτε λόγω αλαζονείας, είτε λόγω ενοχών, τόσο με την στάση του σώματός του, όσο και με τα λόγια του, προκαλεί και τον ποιό ανεκτικό συνομιλητή του. 

Δυστυχώς, την συμπεριφορά αυτή, επιδεικνύει και στις συναντήσεις του, με ξένους ηγέτες. 

Είναι αδιανόητο, να μην κοιτά τον συνομιλητή του στα μάτια, να ξαπλώνει στην πολυθρόνα, να στέκεται με ανοικτά πόδια, όταν ακούει τον εθνικό ύμνο και να κάθεται σταυροπόδι, ή με ανοικτά τα πόδια, απέναντι στον Πατριάρχη. 

Την απουσία γραβάτας, όταν εκπροσωπεί την χώρα, την βλέπουμε και στους εκπροσώπους, μερικών χωρών της Λατινικής Αμερικής, την έλλειψη σεβασμού στην χώρα που εκπροσωπεί και στους συνομιλητές του, όχι. 

Πρέπει να αλλάξει, κάνει κακό, στην χώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου