Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Παύλος Χρηστίδης: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνει σωσίβιο ή η τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ»

Παύλος   Χρηστίδης  :  Ο κ Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει τον κ ΚαμμένοΚατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ  Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «η ΔΗΣΥ δεν θα αποτελέσει το σωσίβιο ή την τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ».


Μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm 99,5 και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, ο κ. Χρηστίδης επιτέθηκε και στον Υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, με αφορμή την εμπλοκή του στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1», χαρακτηρίζοντας τον «βάρος για την κυβέρνηση», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική «ανηθικότητα».  

Για τη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μας αφορά η συζήτηση συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια συζήτηση που γίνεται για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την διαχείριση της εσωτερικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κάνει στην καθημερινότητα του» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε: «Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έκανε μια σαφή επιλογή. Η επιλογή της ήταν να παραμείνει στην εξουσία και να πετάξει όλα τα βάρη στους επόμενους. Αυτό έχει και μια ανηθικότητα, η οποία θα αναλυθεί και θα φυσικά θα κριθεί από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι καταλαβαίνουν τι γίνεται».

«Ο Καμμένος είναι ένα βάρος»

Για την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του πλοίου «Noor1», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως περιμένει εξηγήσεις τόσο από τον υπουργό Άμυνας όσο και από τον πρωθυπουργό.

«Εμείς θέλουμε να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν την Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της όπως είναι ο ρόλος της να την κάνει. Είναι ακατανόητο ένας υπουργός, ο οποίος δεν είναι καν ο αρμόδιος υπουργός, να παίρνει τηλέφωνο έναν άνθρωπο που βρίσκεται στη φυλακή και να του ζητάει να καταθέσει συγκεκριμένα πράματα. Περιμένουμε εξηγήσεις. Οφείλει εξηγήσεις και ο κ. Καμμένος αλλά και ο πρωθυπουργός που τον κάλυψε», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Καμμένος αυτός καθ’ εαυτός με την ρητορική και με την πολιτική του, με το να πετάει ελικόπτερα και να ανεβάζει στο ίντερνετ γραβάτες με φαλλούς είναι ένα βάρος για την κυβέρνηση αυτή, δεν θα γίνει όμως βάρος για την χώρα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πετάει στη δική μας πλάτη αυτό το βάρος».

«Η ΔΗΣΥ δεν θα γίνει τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Χρηστίδης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας μελλοντικά να αναζητήσει έναν νέο κυβερνητικό εταίρο επανέλαβε πως η ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να «αποτελέσει το σωσίβιο του ΣΥΡΙΖΑ», κλείνοντας οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση.  

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα μπορούσε να βοηθήσει. Εμείς δεν θα μπούμε σε κανένα αλισβερίσι το οποίο έχει να κάνει με την εξουσία και τις καρέκλες. Δεν ξέρω αν θα βρεθεί κάποιο άλλο κόμμα, ίσως να υπάρχει. Η ΔΗΣΥ όμως, δεν θα είναι αυτό το κόμμα το οποίο θα αποτελέσει σωσίβιο ή τσόντα στις επιλογές του κ. Τσίπρα», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Αναφερόμενος στο «φλερτ» του πρωθυπουργού με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ο κ. Παύλος Χρηστίδης είπε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία. Έχει αλλάξει πολλά κοστούμια τα τελευταία χρόνια. Δεν θα μας κάνει εντύπωση να αλλάξει ένα ακόμη. Το ζήτημα είναι ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, δεν έχει καμία πολιτική στρατηγική. Το σχέδιο του είναι να παραμείνει στην εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου