Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Απάντηση στο Μ. Τζελέπη για «τον Οδικό Άξονα 61 Σέρρες-Δράμα-Καβάλα»

Φωτογραφία του Mixalis Tzelepis.
Απάντηση για «τον Οδικό Άξονα 61 Σέρρες-Δράμα-Καβάλα» έλαβε ο Μ. Τζελέπης

Στην υπ’ αριθμόν Α.Π.: 6153/585/07.06.2017 Ερώτηση-Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων  που κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους, αναφορικά με «τον  Κάθετο Άξονα 61 Σέρρες-Δράμα-Καβάλα», ο Πρόεδρος
του ΔΣ της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», κ. Απόστολος Αντωνούδης διά μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου απέστειλε την εξής απάντηση:

«Ο κάθετος άξονας 61 έχει ως αφετηρία τις Σέρρες (τον Α/Κ Λευκώνα επί του καθέτου άξονα 60), διέρχεται από τη Δράμα (μέσω της νέας περιμετρικής της οδού) και πέρας την Καβάλα (τον Α/Κ Αγίου Σύλλα επί της Εγνατίας Οδού). Το μήκος του ανέρχεται σε 115 χλμ περίπου, εκ των οποίων τα 87 χλμ αφορούν το τμήμα «Σέρρες-Δράμα» και τα 28 χλμ. το τμήμα 61.5 «Δράμα-Καβάλα». Στα πλαίσια ωρίμανσης του παραπάνω έργου η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» προχώρησε με τις ανωτέρω σχετικές αποφάσεις στην ανάθεση 12 συμβάσεων μελετών, κατόπιν διεξαγωγής των αντίστοιχων διεθνών διαγωνισμών, με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 2007-2013, προϋπολογισμού 4 εκ. €. Οι εν λόγω συμβάσεις μελετών είναι σε φάση περαίωσης».
Ο κ. Τζελέπης, λαμβάνοντας υπόψη την απάντηση του Προέδρου του ΔΣ της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τον Νομό Σερρών. Από την θέση ευθύνης που βρίσκομαι θα παρακολουθώ τόσο την διαδικασία περαίωσης των συμβάσεων μελετών όσο και στη συνέχεια την ένταξη τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την έναρξη της κατασκευής του εν λόγω έργου».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου