Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Διεπαγγελματική φέτας: Στόχος η προστασία της αυθεντικότητας

Τι ισχύει για τη «φέτα» του Καναδά και τη CETAΤο πρώτο βήμα έγινε, με την αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΕΔΟΦ) ως νομικό πρόσωπο (με ΑΦΜ και έδρα). Το επόμενο δεν είναι άλλο από την τυπική αναγνώρισή της από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και τη συμμετοχή όλων εκείνων των φορέων που έχουν νόμιμα
δικαίωμα να μετέχουν σε Διεπαγγελματική, η οποία είναι στην ουσία ένα νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης για προστασία της αυθεντικότητας, αλλά και προώθησης της ΠΟΠ Φέτας στην εσωτερική, αλλά και στη διεθνή αγορά, οι αποφάσεις απαιτούν ταχύτητα και σθένος. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Τάκη Πεβερέτου, προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ο οποίος, μιλώντας στην «ΥΧ», επισημαίνει ότι «είναι κοινός στόχος όλων και πρέπει να πάμε όλοι μαζί, διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της διάσπασης σε αυτό το ζήτημα. Όλοι, άλλωστε, στοχεύουμε στο ίδιο πράγμα, που δεν είναι άλλο από την προστασία της φέτας ΠΟΠ και του αιγοπρόβειου γάλακτος».
Ο ίδιος προσθέτει, επίσης, ότι «θέλουμε να είναι όλοι μέσα στο παιχνίδι, γιατί έτσι θα κερδίσουμε όλοι, εκτός από εκείνους που σκέφτονται βραχυπρόθεσμα». Ο κ. Πεβερέτος τονίζει ακόμα πως στόχος της Διεπαγγελματικής για τη φέτα ΠΟΠ «είναι να προστατεύσουμε τη φέτα και το αιγοπρόβειο γάλα από τις μαϊμουδιές. Να μη βγαίνουν στην αγορά απομιμήσεις που παραπλανούν τον καταναλωτή. Επίσης, να βρούμε τρόπους προώθησης του προϊόντος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό συζητάμε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και το επόμενο διάστημα θα συναντηθούμε σε μια προσπάθεια να ενταχθούν και αυτοί στην Οργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου