Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Παύλος Χρηστίδης: Ειμαστε εδω για να γίνουμε ξανα πρωταγωνιστές

Παύλος Χρηστίδης: Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο«Ερχόμαστε για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές, δεν βλέπει κανένας τον εαυτό μας ως συμπλήρωμα, δεν βλέπει κανένας ότι η παράταξη μπορεί να αποτελέσει συμπλήρωμα είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του
ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) «Πρακτορείο 104,9 FM», κάνοντας τον απολογισμό των εργασιών του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Για πρώτη φορά έγινε, μετά από πολλά χρόνια, μια συζήτηση σε πολιτικό, ιδεολογικό και αξιακό επίπεδο, με φωνές οι οποίες, από διαφορετική κατεύθυνση η καθεμία, έβαζαν ένα συγκεκριμένο στίγμα για το σήμερα και το αύριο» είπε ο κ.Χρηστίδης, προσθέτοντας ότι αποτελεί ζητούμενο η συμμετοχή πολιτών, φίλων, μελών και στελεχών, που «εξέφραζαν πάντα την προοδευτική και δημοκρατική παράταξη», τόσο στη διαδικασία εκλογής αρχηγού, όσο και στο συνέδριο της παράταξης.
Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, ο κ.Χρηστίδης διευκρίνισε: «Εμείς είμαστε υπέρ της εθνικής συνεννόησης από το 2010 και αν τότε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθούσαν τον δρόμο των «Ζαππείων» και της «Θεσσαλονίκης», η χώρα θα είχε βγει από την κρίση, ακριβώς όπως έγινε με την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία […] Από εκεί και πέρα εμείς δεν έχουμε τίποτε κοινό με αυτή την κυβέρνηση. Είχαμε την επιλογή το 2015 να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, πολύ μεγάλη, με την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά και με την ψήφο 220 και πλέον βουλευτών, για να βγει η χώρα από την κρίση. Τότε ο κ.Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει σε συνεργασία με τον κ.Καμμένο και να κάνει αυτά τα οποία κάνει το τελευταίο διάστημα».
«Από αυτή τη Βουλή δεν προκύπτει δυνατότητα εθνικής συνεννόησης, φυσικά και με ευθύνες οι οποίες έχουν να κάνουν και με την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν καταθέτει καμία απολύτως πρόταση, παρά μόνο την πρόταση για εκλογές» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Ερωτηθείς πώς θα επιδιωχθεί η σύνθεση νέου και παλιού μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωσε: «Η Ελλάδα παραμένει στην κρίση, γιατί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ζει διχασμούς. Αυτό πρέπει να τελειώσει, να προχωρήσουμε μπροστά. Δε θα βάλουμε έναν νέο διχασμό ανάμεσα στις γενιές, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με τις δικές του σκέψεις, με τις δικές του προτάσεις, αλλά όλοι μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου