Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Παπανδρέου στο Συνέδριο: Σταύρο Θεοδωράκη σε θέλουμε συνοδοιπόρο

Παπανδρέου στο Συνέδριο: Σταύρο Θεοδωράκη σε θέλουμε συνοδοιπόρο Προσωπική πρόσκληση για συμπόρευση με το νέο κίνημα της Κεντροαριστεράς απηύθυνε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.Μιλώντας στο Συνέδριο της Δημοκρατικής
Συμπαράταξης, ο πρώην πρωθυπουργός ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Λουκά Παπαδήμο και πρόσθεσε: «Οι ευχές μας συνοδεύουν και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Σταύρο, σε θέλουμε συνοδοιπόρο στη μάχη για τη Μεταπελατειακή Ελλάδα».
Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι δικαιώθηκαν οι επιλογές του ως πρωθυπουργού.
«Γιατί είναι αλήθεια πως η μόνη ρεαλιστική και πατριωτική επιλογή ήταν η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης. Το απέδειξαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Και δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί όσους τη διέσυραν και θέλουν να τη θάψουν» προσέθεσε και επεσήμανε: «Σας το λέω ως ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που πέτυχε και συμφώνησε τη μεγαλύτερη αναλογικά διαγραφή χρέους για κράτος στην παγκόσμια ιστορία τον Οκτώβριο του 2011 -διαγραφή που ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου».
Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα «διασύρθηκε η αλήθεια, από ένα πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο που δεν ήθελε και ακόμα δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα βαθύτερα αίτια της κρίσης».
Και συνέχισε: «Κρύφτηκαν πίσω από δήθεν φουσκωμένα ελλείμματα, δήθεν παιχνίδια με CDS, δήθεν δισεκατομμύρια που αρνηθήκαμε, δήθεν μέτρα που δεν πήραμε, δήθεν μυστικά σχέδια που είχαμε, δήθεν, δήθεν, δήθεν…» για να διερωτηθεί: «Ακούει η Δικαιοσύνη; Είναι όντως τυφλή; Ή μήπως συμφέροντα θέλουν να είναι δεξιόστροφα τυφλωμένη;».
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέπτυξε και το όραμά του: «Οραματίζομαι να χτίσουμε μαζί την νέα παράταξη της σύγχρονης αριστεράς που θα ξανακάνει το χώρο του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, όχι τρίτο, όχι δεύτερο πόλο, αλλά πρωταγωνιστή στην ελληνική πολιτική σκηνή». «Έχουμε περάσει πάρα πολλά, για να γίνουμε κομπάρσοι στο δεξιό νεοφιλελευθερισμό
ή στους αριστερούς ψάλτες του καραμανλισμού της χρεοκοπίας» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου