Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Κούρεμα στα αγροτικά δάνεια έως 50%

Κούρεμα στα αγροτικά δάνεια έως 50%Πλήρη διαγραφή πανωτοκίων και κούρεμα λογιστικού υπολοίπου πάνω από 50% προβλέπει ο παράλληλος εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα αγροτικά
δάνεια της πρώην ATEbank.
Ο συμβιβασμός μπαίνει σε εφαρμογή από τις 20 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να δώσει ανάσα σε τουλάχιστον 80.000 επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα και σε συνεταιρισμούς σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».
Σε περίπτωση που ο οφειλέτης θέλει να κλείσει τους λογαριασμούς του με την πρώην Αγροτική, καταβάλλοντας άμεσα ένα ποσό, η διαγραφή μπορεί να ξεπεράσει και το 50% της συνολικής οφειλής.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στοχεύει στο να δοθεί λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων ύψους 1,75 δισ. ευρώ. Αφορά όσους ασκούν αγροτική, κτηνοτροφική και πτηνοτροφική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών τους που καλύπτονται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα πρέπει να υπάρχουν:
  • Καθυστερημένη οφειλή τουλάχιστον 90 ημερών στις 31/12/2016
  • Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε τουλάχιστον ένα οικονομικό έτος της τελευταίας τριετίας πριν την υποβολή της αίτησης
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου