Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Απαλλαγή φόρου μεταβίβασης για αγορά γεωργικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων

Από 1η Μαΐου απαγορεύεται η καύση σε αγροτικές εκτάσειςΣύμφωνα με το ανανεωμένο εγχειρίδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο περιέχει διευκρινήσεις και σε φορολογικά θέματα των αγροτών «χωρίς κανένα περιορισμό ως προς την αξία ή την έκταση των αγροτικών ακινήτων, όλοι οι
αγρότες έχουν πλήρη απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης κατά την αγορά ή ανταλλαγή γεωργικών ή κτηνοτροφικών εκτάσεων, μαζί με τις εγκαταστάσεις τους που εξυπηρετούν αποκλειστικά την εκμετάλλευσή τους».
Ειδικότερα, στα θέματα φορολογίας κεφαλαίου και στο κεφάλαιο Β που αφορά την φορολογία μεταβίβασης ακινήτων, υπάρχει η σχετική ερώτηση16 «Ποιες απαλλαγές παρέχονται στους αγρότες;» η οποία απαντάται ως εξής:
Με τις διατάξεις της παρ. 1 του αρθ. 8 του ν. 3220/2004 (Α’ 15) παρέχεται πλήρης απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης κατά την αγορά ή ανταλλαγή γεωργικών ή κτηνοτροφικών εκτάσεων, μαζί με τις εγκαταστάσεις τους που εξυπηρετούν αποκλειστικά την εκμετάλλευσή τους, σε όλους τους αγρότες (νέους, νεοεισερχόμενους ή άνω των 40 ετών), είτε με τις διατάξεις του ν. 634/1977 (Α’ 186), είτε με εκείνες του ν. 2520/1997 (Α’ 173), χωρίς κανένα περιορισμό (ανώτατο όριο) ως προς την αξία ή την έκταση των αγροτικών ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου