Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε ο Βενιζέλος

Ευ. Βενιζέλος: Εθνικό έγκλημα κωμικός σχεδιασμός της κυβέρνησης«Δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στον κ. Βαρουφάκη και όσα αυτός υποστηρίζει στο βιβλίο του» υποστήριξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνούμενη να αποδεχθεί το αίτημα να καταθέσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη Βουλή

Την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών για το πρώτο επτάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου για έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ.

Εμπόδιο στην εξέταση της υπόθεσης επιχείρησε να βάλει η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία αμφισβήτησε την αξιοπιστία του Γιάνη Βαρουφάκη και όσων αποκαλύπτει στο βιβλίο του.

«Δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στον κ. Βαρουφάκη και όσα αυτός υποστηρίζει στο βιβλίο του» σχολίασε η κυρία Χριστοδουλοπούλου για να πάρει την απάντηση απο τον κ. Βενιζέλο: «Εγώ δίνω αξιοπιστία; Ο κ. Τσίπρας το έκανε, του ανέθεσε το υπουργείο  Οικονομικών και τον ανέδειξε σε γκουρού του».

«Να καλέσουμε τον κ.  Βαρουφάκη γιατί το νέο του βιβλίο τροφοδότησε πλήθος δημοσιευμάτων και άνοιξε συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και την ύπαρξη της χώρας στην ζώνη ευρώ. Υποθέσεις που αφορούν την οικονομική, ευρωπαϊκή και διεθνή θέση της χώρας. Πιστεύω ότι εμπίπτει στο αντικείμενο της επιτροπής. Είναι ζήτημα όχι μόνο ιστορικού αλλά και επικαίρου χαρακτήρα γιατί επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση της χώρας» επιχειρηματολόγησε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου