Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Γκρίνια στην κυβέρνηση -Ο Καμμένος «αδειάζει» τον Βούτση

«Απόλυτα αντίθετος» με τις δηλώσεις Βούτση δήλωσε ο Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)Μέχρι και ενδοκυβερνητική γκρίνια- πέρα από την αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία- προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση περί Θρησκείας και συγκεκριμένα ότι «είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι
«Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, απασφάλισε μέσω Twitter, σχολιάζοντας: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».
Στο μεταξύ, την «γραμμή» Βούτση ακολουθεί και το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τις επικρίσεις της ΝΔ κατά του προέδρου της Βουλής «παρωχημένο εθνικισμό του “Πατρίς - Θρησκεία-Οικογένεια”», κάνοντας λόγο για «βαθιές διαχωριστικές γραμμές».
Η δήλωση του Βούτση
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αριστείας λέγοντας τα εξής:
«Ολοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες». Και συνέχισε: «Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς Παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».
ΝΔ: Αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία
Η δήλωση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε έντονη αντίδραση της ΝΔ, που έκανε λόγο για «παραλήρημα ιδεοληψίας».
«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας», ανέφερε σε ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα», σημειώνει ακόμη η ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ: Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της ΝΔ  θα πέσουν στο κενό
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις».
«Όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται. Προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις. Εδώ και μέρες, ο Κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης. Τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα θα πέσουν, ξανά, στο κενό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου