Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Ισορροπεί ψηλά το αγελαδινό γάλα με στήριξη από την αγορά της Κίνας

Αποτέλεσμα εικόνας για ageladesΤαβάνι έχουν πιάσει οι τιµές γαλακτοκοµικών προϊόντων, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της ολλανδικής τράπεζας Rabobank. Οι χώρες εξαγωγής απάντησαν στις καλύτερες τιµές µε αύξηση των παραγόµενων ποσοτήτων, που όπως φαίνεται δεν πίεσαν προς τα κάτω τις τιµές.

Οι τελευταίες στηρίζονται από τη σταθερή ζήτηση της Κίνας. «Πράγµατι, οι ποσότητες των παραγόµενων ποσοτήτων πρόκειται να αυξηθούν τους επόµενους µήνες» αναφέρει ο αναλυτής της Rabobank, Μάικλ Χάρβεϊ, αλλά «έχουµε να κάνουµε µε µία αγορά σε κατάσταση ισορροπίας». 
Αύξηση 35% στις τιµές των Ευρωπαίων παραγωγών
Οι τιµές των γαλακτοκοµικών προϊόντων στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 35% από τα µέσα του 2016. Πιο συγκεκριµένα, οι τιµές στο αγελαδινό γάλα από τα 25,68 ευρώ ανά 100 κιλά τον Ιούνιο του 2016, έφτασαν τον Σεπτέµβρη του 2017 τα 35,85 ευρώ. Παράλληλα, ενισχυτικά στην αύξηση της παραγωγής λειτούργησε η πτώση των τιµών στις ζωοτροφές.


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch στα περίπτερα όλης της χώρας.
AgroNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου