Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Κοντά στην κοινωνία με παρεμβάσεις η Φώφη Γεννηματά

Kοντά και δίπλα στην κοινωνία με εκδηλώσεις αλλά και πολιτικές δράσεις και παρεμβάσεις διαθέτει η ατζέντα της Φώφης Γεννηματά για την εβδομάδα που έρχεται καθώς η πρόεδρος του νέου φορέα συνεχώς πραγματοποιεί επαφές με φορείς και πρόσωπα που εμπλουτίζουν το «οπλοστάσιο» των προτάσεων που συλλέγει έτσι ώστε να πληροφορείται από πρώτο χέρι τα
προβλήματα σε όλους τους τομείς της παραγωγικής βάσης.
Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, με αφορμή την έντονη κινητικότητα που διαγράφεται στο Σκοπιανό, αλλά και το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να συγκαλέσει μέσα στην εβδομάδα τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Μαζί με τα κορυφαία στελέχη από κοινού, θα αναφερθούν στη γενική πολιτική κατάσταση και όπως αυτή εξελίσσεται με αφορμή το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, αλλά και την υπόλοιπη πολιτική επικαιρότητα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην οικονομία. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, άλλωστε θέλοντας να συνεχίσει την επαφή της με τους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες οι οποίοι νιώθουν πολύ περισσότερο την πολιτική της κυβέρνησης με την υπερφορολόγηση , σχεδιάζει μια σειρά παρεμβάσεων όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα.
Συ συνδυασμό των πολιτικών της πρωτοβουλιών και τα θέματα που αφορούν την κοινωνία, η κα. Φώφη Γεννηματά το επόμενο διάστημα πρόκειται να παρέμβει ουσιαστικά με θέσεις και προτάσεις που αφορούν σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας που βιώνουν την οικονομική κρίση και τον περιορισμό σε όλους τους τομείς. Μάλιστα μια από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζεται έχει ως επίκεντρο τα προβλήματα των αγροτοτουριστικού τομέα, μέσα όμως από ένα διαφορετικό πρίσμα και διαφορετική προσέγγιση όπως είναι ο αγροτοδιατροφικός τομέας και το επιχειρείν.
Η εκδήλωση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα και ήδη έχει αρχίσει να οργανώνεται καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός την ομιλία τη δική της, παρεμβάσεις ειδικών επιστημόνων και επαγγελματιών που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα.
Στοχεύοντας ακόμη σε ποιο υψηλούς στόχους, και στο θέμα των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων , το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, έχει αρχίσει να ασχολείται με τομείς που μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε ασχοληθεί. Μέσα από την εξειδίκευση των προτάσεων των συνεργατών της διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεγάλο κενό σε επιχειρήσεις που λόγω ανεπτυγμένης τεχνολογίας χάνονται θέσεις εργασίας. Είναι ένας μεγάλος τομέας που κανείς δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα και
πραγματικά η πρόεδρος της ΔΗΣΥ ήθελε να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, πως αντιμετωπίζεται το θέμα των εργαζόμενων, τι προβλέπει η νομοθεσία, τι γίνεται στην πραγματικότητα. Έτσι μέχρι το συνέδριο του νέου κόμματος, η κα. Γεννηματά θα μιλήσει σε μια ανάλογη εκδήλωση στην οποία προγραμματίζει για να συνομιλήσει μαζί και με φορείς, και με εργαζόμενους και με επιχειρήσεις για το πως η ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι νέες μορφές εργασίας, δεν θα περιορίσουν το ανθρώπινο δυναμικό, είτε αυτό, είναι πρωτογενείς τομέας, είτε τράπεζες είτε αλλού.
Μια ακόμη παρέμβαση στην οποία η κ. Γεννηματά δίνει προτεραιότητα είναι φυσικά το αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας και ο καλύτερος τρόπος για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα είναι φυσικά η επαφή της με τα επαγγελματικά και βιοτεχνικά επιμελητήρια. Ιδίως ο τομέας των ΜΜΕ που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον τομέα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαθέτοντας τις απαραίτητες προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέσα από το «σχέδιο Ελλάδα» θέλει να ολοκληρώσει το σχέδιο με την επαφή της με τα επιμελητήρια και για αυτό το σκοπό οργανώνεται μια ακόμη δράση ώστε να αναδειχθούν και τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά κυρίως όμως να αναδειχθούν οι προτάσεις που θα αντιμετωπίζουν τον «αφανισμό» της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας.
Όλο αυτό το πλέγμα, πολιτικό και οικονομικό σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί καθώς η κα. Γεννηματά θέλει να συνδεθεί με το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα συζητήσει και θα βγάλει στην ουσία τις κεντρικές θέσεις του κόμματος για το τι πρέπει να γίνει σε όλους αυτούς τους τομείς. Παράλληλα η κα. Γεννηματά δείχνει ότι δεν αφήνει την επαφή της με την κοινωνία και γι αυτό στο σχεδιασμό της περιλαμβάνονται συναντήσεις με φορείς και πρόσωπα μεμονωμένα τα οποία έχουν ιδιαίτερα πληγεί από την κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
πηγη the caller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου