Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο Τσίπρας συναντά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Σκοπιανό

Φωτογραφία: ΕurokinissiΣυνάντηση κορυφής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο έχει ο πρωθυπουργός αυτή την ώρα στην Αρχιεπισκοπή, με φόντο τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο κύριος Ιερώνυμος, είχαν ανταλλάξει επιστολές προ δέκα περίπου ημερών, οπότε και η κάθε πλευρά ξεκαθάριζε τη δική της θέση.
Η Εκκλησία εμφανίζεται αρνητική στη χρήση του όρου "Μακεδονία", ενώ από το Μαξίμου δεν σταματούν να θυμίζουν ότι η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από την κυβέρνηση όπως και ότι ο ρόλος του Κοινοβουλίου είναι να επικυρώνει τις όποιες αποφάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές οτι ο πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει διαύλους επικοινωνίας με την εκκλησία προκειμένου να μην πυροδοτήσει κλίμα έντασης για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επί μία ώρα και 15 λεπτά με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στο μέγαρο Μαξίμου. Ο Ν. Κοτζιάς, που ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα για τις προτάσεις Νίμιτς, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου