Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η Μεγαλοοικονόμου της Ενωσης Κεντρώων προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Μεγαλοοικονόμου της Ενωσης Κεντρώων προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑΣτην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από την Ενωση Κεντρώων) Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου η οποία ψήφισε «ναι» σε όλα στο πολυνομοσχέδιο.

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του ζητά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ εντασσόμενη στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Με την σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στο προεδρείο της Βουλής με την οποία αποδέχεται το αίτημά της και αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγο από την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ, η κ. Μεγαλοοικονόμου εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια.
Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε.
Εξηγώντας την θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε ότι, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου