Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Λαοθάλασσα στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Λαοθάλασσα στο συλλαλητήριο για το ΣκοπιανόΜε πολύ μεγάλη συμμετοχή, την περιοχή του Συντάγματος ασφυκτικά γεμάτη και κόσμο να εξακολουθεί να καταφτάνει στο κέντρο της Αθήνας είτε από κοντά είτε από άλλες πόλεις της Ελλάδας, αρχίζει σε λίγη ώρα το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. Κρατώντας πανό με
μηνύματα για την ονομασία της Μακεδονίας, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας, οι διαδηλωτές δίνουν ήδη το στίγμα τους ενώ στον γερανό, πάνω στην πλατεία Συντάγματος, έχει υψωθεί τεράστια ελληνική σημαία.
dpgjfoj3
Οι συμμετέχοντες έφτασαν στην Αθήνα από νωρίς το πρωί, με πλοία και πούλμαν, από πολλά μέρη της Ελλάδας, και στις 2 αναμένεται να αρχίσουν οι επίσημες ομιλίες. Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.
mikis01
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη είναι και η παρουσία Κρητών αλλά και απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.
metkjn2
Οι παριστάμενοι αποθέωσαν, νωρίτερα, τους Εύζωνες, σε μια εξαιρετικά εντυπωσιακή αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με την μπάντα να παίζει το «Μακεδονία Ξακουστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου