Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Παύλος Χρηστίδης για Κοτζιά: Ονειρεύεται σταλινικές δίκες της Μόσχας

Απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τη δήλωσή του σχετικά με το σκάνδαλο Novartis ότι οι δέκα φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι αθώοι, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Η μετατροπή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής από τον κ. Κοτζιά παραβιάζει κάθε έννοια δικαιοσύνης στο δυτικό κόσμο. Είχε μάλλον στο μυαλό του τις σταλινικές δίκες της Μόσχας 1936-8, όπου οι κατηγορούμενοι έπρεπε να αποδείξουν την αθωότητά τους απέναντι στον Βισίνσκι», επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης.
Σε συνέντευξή του στον Alpha, ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, ο κ. Κοτζιάς διευκρίνισε πως δεν θα κάνει σχόλια δικαστικού χαρακτήρα και συμπλήρωσε: «Σκάνδαλα υπάρχουν. Και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και το ηθικό πλεονέκτημα που θέλει να έχει ο ίδιος ο λαός, απαιτεί αυτά τα σκάνδαλα να πάνε για κάθαρση». Αν δεν εμπλέκονται, επισήμανε πως θα είναι ευτυχής να αποδείξουν την αθωότητα τους και ότι δεν εμπλέκονται, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος θα ψηφίσει για μια εξεταστική επιτροπή και θα στηρίξει τη διαδικασία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου