Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

H Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς ενόψει του συνεδρίου, πραγματοποίησε περιοδεία στο Δήμο Παιονίας

Στα πλαίσια της απόφασης της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής του Κιλκίς, ενόψει του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε παραγωγικές μονάδες του νομού προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και να τονιστούν οι δυνατότητες
ανάπτυξης αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού μας.

Θέσαμε υπόψη τους τις θέσεις του κινήματος και συζητήσαμε μαζί τους προτάσεις βελτίωσης της επιχειρηματικότητας με ισονομία,σταθερό φορολογικό σύστημα και τις προϋποθέσεις για δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος.

Στις επισκέψεις συμμετείχαν από την Νομαρχιακή Επιτροπή οι Δημητριάδης Λεωνίδας, Αναστασιάδης Γιώργος, Γρηγόρης Κυριακού, Σταμάτης Παπουλίδης, ο Σάκης Αλατζόγλου ακόμη μαζί ήταν o π. βουλευτής Φραγγίδης Γιώργος και εκ μέρους της ΚΟΕΣ οι Χρόνης Μακρίδης και Πασχάλης Τόσιος.

Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε την μονάδα κλωστουφαντουργίας -πλεκτήριο "Αριστοτέλης" στο ΒΙ.ΠΑ Πολυκάστρου.Μια οικογενειακή επιχείρηση που με σύγχρονη οργάνωση και σύγχρονο μηχανολογικό μηχανισμό λειτουργεί και συντηρεί αρκετές θέσεις εργασίας.

Από την συζήτηση με τον κύριο Μίλτο Αμανατίδη και την κυρία Αναστασία Σαββίδου αναδείχθηκε το μεγάλο ζήτημα της γραφειοκρατίας, της υπερφορολόγησης, της μη ύπαρξης σύγχρονων υποδομών, ο άνισος ανταγωνισμός από την διαφορά επιτοκίων με τα άλλα κράτη καθώς και η μη εκπλήρωση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος ως κύριος χρηματοδοτικός βραχίονας του επιχειρείν.

Επισκεφτήκαμε κατόπιν το οινοποιείο Αϊδαρίνη στη Γουμένισσα θέλοντας να τονίσουμε την διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση,την δημιουργία υπεραξίας με οργανωμένο τρόπο που είναι ένας σημαντικός τρόπος αξιοποίησης των προϊόντων που παράγονται στον νομό μας.

Κατά την συζήτηση με τον κύριο Αιδαρίνη αναδείχθηκαν τα ζητήματα της αναμπέλωσης και της επέκτασης του αμπελώνα, της έλλειψης πρώτης ύλης για τα οινοποιεία,η στροφή στις παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες όπως το ξινόμαυρο στην περιοχή και η προοπτική ανάπτυξης του κλάδου επενδύοντας στην ποιότητα.

Σοβαρός φραγμός για τις εξαγωγές είναι η υπερφορολόγηση του κλάδου, ο ειδικός φόρος στο κρασί για την διακίνησή του στο εσωτερικό καθώς και η μη οργανωμένη παραγωγή και διακίνηση του κρασιού και του τσίπουρου που αφορά όχι μόνο την οικονομική διάσταση αλλά και αυτή της υγείας των πολιτών.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν στη Γουμένισσα και το Πολύκαστρο συζητήσεις με μέλη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής. Από την ανταλλαγή απόψεων αναδείχθηκε η ανάγκη στο συνέδριο να σφυρηλατηθεί η ενότητα και το ενιαίο του Κινήματος.

Η συγκρότηση ενός σύγχρονου κινήματος με συμμετοχή των μελών στις αποφάσεις και σε διαδραστική σχέση με την κοινωνία.Καθαρό προοδευτικό στίγμα μέσα από την διακήρυξη.

Αναπτυξιακό πλαίσιο που θα προτείνουμε στην κοινωνία και την κοινωνική αλληλεγγύη που πρέπει να ασκηθεί από την διανομή των πλεονασμάτων ως προτεραιότητα πολιτικής και όχι ως επιδόματα.

Ο νομός έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν με έμπνευση,σχέδιο και αποφασιστικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου