Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Απίστευτο φινάλε στην Τρίπολη και ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα

undefined
Σε ένα παιχνίδι με απίθανο φινάλε, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τον Αστέρα σε 2-2 στο 97΄ με πέναλτι του Πρίγιοβιτς και δέχτηκε τρίτο γκολ στο 98΄  από τον Ιγκλέσιας (που είχε κάνει το πέναλτι) με συνέπεια να ηττηθεί με 3-2 για την 24η αγωνιστική της Super League.


Ο Δικέφαλος του Βορρά ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από τις 5 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μπήκε έτσι τέλος στο σερί των 16 συνεχόμενων νικών και στο αήττητο 18 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή ότι θα ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ κακό αμυντικά μετά από καιρό και βρέθηκαν να προηγούνται δύο φορές με γκολ των Κυριακόπουλο (18’) και Τόνσο (53’). Ο Κάμπος είχε ισοφαρίσει στο 37΄ και το σκορ του ημιχρόνου ήταν το 1-1. Στο φινάλε συνέβησαν απίθανα πράγματα, με τον Αστέρα να κερδίσει στο "θρίλερ".
ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
Το καλό ξεκίνημα του Αστέρα με πίεση ψηλά, απέφερε καρπούς με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 18΄ με γκολ του Κυριακόπουλου. Μετά από ιδανική ανάπτυξη του Αστέρα, ο Τσιλιανίδης από δεξιά είδε την κίνηση του Τόνσο στον άξονα (ο Μανιάς τράβηξε δύο παίκτες με την κίνηση του κάθετα), αυτός άφησε για τον Κυριακόπουλο, που έκανε το σουτ με το αριστερό από το όριο της περιοχής και νίκησε τον Παχαλάκη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πρώτος γκολ για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου είχε ηττηθεί με 1-0. Η ομάδα του Λουτσέσκου ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το γκολ που δέχτηκε. Είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τρόπους για να γίνει πιο επιθετική, με τον Αστέρα να δίνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 31΄ ένα μακρινό σουτ του Πέλκα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 32ο λεπτό ο Μανιάς έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός βρέθηκε από αριστερά, απέφυγε τον Κρέσπο, αλλά προτίμησε να σουτάρει από πολύ πλάγια θέση αντί να πασάρει στον επερχόμενο Τσιλιανίδη, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΠΑΟΚ
Στο 37ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με σκόρερ τον Κάμπος, έπειτα από ασίστ "πάρε-βάλε" του Μακ. Οι "ασπρόμαυροι" αναπτύχθηκαν ωραία από την αριστερή πλευρά με τον Μακ να μπαίνει στην περιοχή, να "αδειάζει" τον Τριανταφυλλόπουλο και να "σπάει" την μπάλα παράλληλα κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη, για τον επερχόμενο Κάμπος που ολομόναχος από πολύ κοντά πλάσαρε στην κενή εστία ισοφαρίζοντας.
Σε κόψιμο του Βαρέλα σε σουτ στην περιοχή του ΠΑΟΚ όπου οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι, η μπάλα ναι μεν βρήκε στο χέρι του αμυντικού του "Δικεφάλου", όμως πρώτα είχε χτυπήσει στο πόδι του, συνεπώς δεν υπήρχε παράβαση. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ ισόπαλο.
ΠΗΡΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
Ο Αστέρας ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κώτσιρα να παίρνει τη θέση του Μπέρτου. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό στο ξεκίνημα, δίχως όμως να απειλεί την αντίπαλη εστία. Στο 53ο λεπτό ο Αστέρας πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Τόνσο. Ο Κυριακόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Κρέσπο στην προσπάθειά του να απομακρύνει έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο επερχόμενος Τόνσο στο δεύτερο δοκάρι πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πασχαλάκης δέχτηκε δύο γκολ για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ μέχρι στιγμής είχε δεχτεί μόλις ένα σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος.
Μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε άμεσα σημάδια αντίδρασης. Δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πλησιάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Αστέρα. Στο 65΄ ένα σουτ του Πέλκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν ήταν καλό για να απειλήσει τον Αθανασιάδη. Στο 69΄ ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Αζεβέντο βγάζοντας τον Σάχοβ, για να ανεβάσει τον Βιεϊρίνια μπροστά στην αριστερή πλευρά, με τον Βραζιλιάνο να παίζει ως αριστερός μπακ. Ο Μπίσεσβαρ πέρασε στον άξονα.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
Στο 71΄ είχε ευκαιρία ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Τόνσο άλλαξε από δεξιά για τον Μουνάφο, αυτός έψαξε την κίνηση του Τσιλιανίδη και η κεφαλιά του τελευταίου από την μικρή περιοχή πέρασε άουτ. Στο 75΄ ο Αστέρας είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με εξαιρετική αντεπίθεση που είχε ως τελικό αποδέκτη τον Ντουντού, του οποίου το σουτ απέκρουσε δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι ο Πασχαλάκης.
Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 76΄ με δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο ίδιο λεπτό. Αρχικά ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά από κοντά στην περιοχή και ο Αθανασιάδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ και μετά την εκτέλεση ο Αθανασιάδης με νέα δύσκολη επέμβαση σταμάτησε την κεφαλιά του Βαρέλα.
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Στο 78΄ ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Μαουρίσιο που είχε πηδήξει για κεφαλιά ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που σέντραρε ο Αζεβέντο. Ο Μαουρίσιο ναι μεν δεν βρήκε την μπάλα στον αέρα, αλλά είχε ξεκάθαρη συμμετοχή στη φάση, επομένως το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Έπειτα ακολούθησε μικροένταση με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται έντονα. Ο Σιδηρόπουλος συνομίλησε με τον επόπτη που σήκωσε το σημαιάκι και υπέδειξε οφσάιντ, ακυρώνοντας οριστικά το γκολ.
Στο 86΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε ένα σουτ του Καλτσά μέσα από την περιοχή μετά από αντεπίθεση του Αστέρα, ενώ στο 87΄ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε κι αυτός ένα σουτ του Μπίσεσβαρ. Στο 88΄ μια καλή κεφαλιά του Κρέσπο από πολύ κοντά πέρασε λίγο πάνω από την εστία, σε μία τεράστια ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει.
ΑΠΙΘΑΝΟ ΦΙΝΑΛΕ
Το φινάλε στην Τρίπολη ήταν συναρπαστικό. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε 7 λεπτά καθυστερήσεων και σε αυτά έγιναν απίθανα πράγματα. Στο 90΄+5΄ ο Πρίγιοβιτς κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας και το εκτέλεσε ο ίδιος νικώντας τον Αθανασιάδη παρότι έπεσε στην σωστή γωνία. Ωστόσο, το ματς δεν τελείωσε εκεί. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Αστέρας πήρε την μπάλα μετά από λάθος πάσα του Μάτος και βγήκε με τρεις παίκτες έναντι ενός του ΠΑΟΚ στην κόντρα. Ο Ιγκλέσιας σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να αποκρούσει με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 3-2.
Συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (46΄ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (67΄ Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (84΄ Καλτσάς).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (69΄ Αζεβέντο), Μαουρίσιο, Κάμπος (83΄ Κουλούρης), Πέλκας, Μακ (57΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου