Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η κριτική σε Θεοδωράκη, oι προτάσεις Γεννηματά- Θεοχαρόπουλου και οι 5.500 σύνεδροι!

«Πλούσιο» μενού είχε η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, που έρχεται την ίδια μέρα της συνάντησης του μέλους του Π.Σ. και επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, μέσα σε αυτό το πλαίσιο ασκήθηκε κριτική στον κ. Θεοδωράκη για αυτή τη συνάντηση, καθώς όπως αναφέρθηκε «προτιμότερο θα ήταν να μην είχε γίνει». Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν όταν κάποιος εκ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου είπε πως «καλύτερα θα ήταν να μην πήγαινες» και η Φώφη Γεννηματά παρενέβη, λέγοντας πως «από τη στιγμή που σε καλεί ο πρωθυπουργός δεν μπορείς να μην ανταποκριθείς θετικά».
Κατά τα άλλα όσον αφορά στα του επερχόμενου Συνεδρίου η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε δύο προτάσεις για τη συγκρότηση των οργάνων. Το πρώτο προβλέπει εκλογή με ρήτρα εκπροσώπησης 5%- 6% για κάθε συνιστώσα και το δεύτερο εάν υπάρξει ομόφωνη και συνθετική πρόταση, να υπάρξει ορισμός της κεντρικής επιτροπής. Το θέμα θα εξεταστεί σε σύσκεψη των επιτελών των έξι πολιτικών που αποτελούν το πολιτικό συμβούλιο.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε εκλογή, αλλά με προσυμφωνημένα ποσοστά για το κάθε κόμμα που συμμετέχει στο νέο φορέα. Πρόκειται για την πρόταση που έκανε γνωστή το Σαββατοκύριακο, για «Κεντρική Επιτροπή που θα αποτελείται από 251 μέλη που θα εκλεγούν με καθολική ψηφοφορία στο Συνέδριο με καθορισμένες κοινά αποδεκτές αναλογίες».
Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρεβρεθεί και θα μιλήσει στο συνέδριο του νέου φορέα, στο ΣΕΦ, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ οι σύνεδροι θα ανέλθουν στις 5.500, ενώ κεντρικό σύνθημα είναι το «Τολμήσαμε, πετύχαμε, προχωράμε μπροστά» και τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στο Συνέδριο είναι το κόκκινο, με βαθύ πράσινο και χρώμα παλιού πάπυρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου