Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Καρδίτσα: Το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Γ. Μπαλταδώρο

se-laiko-proskinuma-i-soros-tou-sminagou-mpaltadwrouΣήμερα στις 14:00 το μεσημέρι κηδεύεται σε βαρύ πένθος ο 34χρονος Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας. 
Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας σκοτώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν το Μιράζ 2000-5 «καρφώθηκε» στη θάλασσα, εννέα μίλια
βορειοανατολικά της Σκύρου.
Η σορός του πιλότου μεταφέρθηκε με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία οδηγήθηκε με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου όπου τέθηκε σε προσκήνυμα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.
Ακολούθως στις 2 μ.μ. ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο κοιμητήριο του Μορφοβουνίου όπου και ήταν η επιθυμία του για την τελευταία του κατοικία. 
Στον ιερό ναό έφτασαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας.
Εκτός από την έντονη συγκινησιακή φόρτιση, στην περιοχή επικρατούν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίας, γεγονός που οδήγησε συνδυαστικά στη λιποθυμία ενός μέλος του αγήματος αλλά και ενός συγγενικού προσώπου του σμηναγού που αντιμετωπίστηκαν από το ΕΚΑΒ. 
Βίντεο και φωτογραφίες από το karditsalive.net και απο το ΑΠΕ / ΜΠΕ: 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου