Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με 9% στην πρόθεση ψήφου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔημοσκόπησηH Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει το προβάδισμα της με
μεγάλο ποσοστό της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων και συγκεντρώνει 28,5% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο), έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει μισή μονάδα και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% (αμετάβλητο), το ΚΚΕ με 6% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1% (αμετάβλητα). Σε σταθερά υψηλά ποσοστά -21,5%- βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. (6,5% αναποφάσιστοι, 5,5% δεν ξέρουν/δεν απαντούν, από 4,5% άκυρο και αποχή).
Τα προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 31,5%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8%, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση με 1,5%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑΟΣ με 1%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το άκυρο/λευκό/αποχή με 35%. Από τη ΝΔ προέρχεται το 6% της αδιευκρίνιστης ψήφου, από το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και άλλα κόμματα το 16% (από 4% έκαστο), και από Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη το 6% (3% αντίστοιχα). Τέλος στην αδιευκρίνιστη ψήφο έχει μετακινηθεί και το 2% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ του Σεπτεμβρίου του 2015.
Δείτε αναλυτικά τις καρτέλες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου