Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Περίπου 80.000 ΑΦΜ αφορά η ρύθμιση για τα "κόκκινα" αγροτικά δάνεια

Αποτέλεσμα εικόνας για υπουρ αγροτικης αναπτυξης
Περίπου 80.000 ΑΦΜ αφορά η νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξή
του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Ξεκινάμε με τους αγρότες (φυσικά και μόνο πρόσωπα) που στις 31 Δεκεμβρίου 2017 είχαν ληξιπρόθεσμα προς τον εκκαθαριστή τουλάχιστον κατά 30 ημέρες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου και συνέχισε «αυτοί μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», που ξεκινάει την λειτουργία της τις επόμενες ημέρες στην γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους».
Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως το εν λόγω θέμα «είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία και τον αγροτικό κόσμο» και συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παρέμβαση για να ξεμπλοκάρουμε έναν χώρο που χρειάζεται για να βοηθηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση».
Μεταξύ άλλων, η διαδικασία θα περιλαμβάνει 100% διαγραφή των τόκων υπερημερίας καθώς και διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του δημοσίου. Όσοι μπουν στη ρύθμιση θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην εξόφληση του εναπομείναντος οφειλόμενου ποσού μέσα σε 3 μήνες, που σε αυτή την περίπτωση η διαγραφή του κεφαλαίου θα αγγίξει το 60% ή την αποπληρωμή μέσα σε 120 μήνες (10 χρόνια) με την διαγραφή του κεφαλαίου σε αυτή την περίπτωση θα ανέρχεται στο 40%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου