Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πληρωμές επιλαχόντων Νέων στη Μακεδονία

Αποτέλεσμα εικόνας για Πληρωμές επιλαχόντων Νέων στη ΜακεδονίαΕντός της εβδομάδας αναμένεται να πληρωθούν οι περίπου 465 επιλαχόντες νέοι αγρότες, της τελευταίας προκήρυξης, από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τους οποίους υπήρξε απόφαση να ενταχθούν στο μέτρο, καθώς συγκέντρωναν πάνω από 53,3 μόρια.
Πρόκειται για την πρώτη δόση, από ένα συνολικό ποσό ύψους περίπου 6
εκατ. ευρώ το οποίο προέκυψε από υπερδέσμευση πόρων. Πληροφορίες του Agronews αναφέρουν πως η σχετική λίστα με τα ονόματα και τους λογαριασμούς τους έχει σταλθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την περασμένη εβδομάδα και πλέον δρομολογείται η διαδικασία πίστωσης των χρημάτων που τους αναλογούν.
Εφόσον κλείσει χωρίς χρονικές παρεκκλίσεις κι αυτή η εκκρεμότητα, θα μένει πλέον να μπει σε τροχιά υλοποίησης η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, για την υπαγωγή στο πρόγραμμα “Νέοι Αγρότες” και των υπόλοιπων επιλαχόντων, με μόρια από 53,3 έως και 45.
Στην περίπτωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν γύρω στα 680 άτομα. Για την ώρα, πάντως, οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως πληροφορείται το Agronews, δεν έχουν λάβει κανένα έγγραφο που να ορίζει την έναρξη των διαδικασιών για τη διάθεση της πίστωσης. Όπερ, τουλάχιστον προς στιγμήν, η σχετική πρωθυπουργική δέσμευση, αν και δεν αμφισβητείται από τους εμπλεκόμενους ότι θα υλοποηθεί, εντούτοις είναι στον… αέρα.
ΑgroNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου