Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Με ποιες προϋποθέσεις θα δίνεται το επίδομα στέγασης - Συνάντηση της Φωτίου με την τρόικα

Με ποιες προϋποθέσεις θα δίνεται το επίδομα στέγασης - Συνάντηση της Φωτίου με την  τρόικαΤα προνοιακά επιδόματα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με την τρόικα.Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, το πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών
επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία επεκτείνεται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2018, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος να αξιολογηθεί.
Παράλληλα, στη συνάντηση αναλύθηκαν οι παράμετροι για το επίδομα στέγασης, το οποίο θα αρχίσει να καταβάλλεται από 1ης Ιανουαρίου του 2019. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το πιο πιθανό και αυτό που επεξεργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια είναι το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο, βάσει του οποίου θα καταβάλλεται το επίδομα στέγασης, να ανέρχεται περίπου στα 8.000 με 8.500 ευρώ.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 70-80 ευρώ, το μήνα, ανά άτομο, ενώ επισημαίνουν ότι το επίδομα στέγασης θα αφορά διπλάσιο πληθυσμό από αυτόν που λαμβάνει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Η συζήτηση με την τρόικα θα συνεχιστεί πολύ αργά σήμερα το βράδυ σε τεχνοκρατικό επίπεδο στο σκέλος για τα δημοσιονομικά.
Απόψε ή αύριο, η τρόικα στην ελληνική πλευρά ένα νέο προσχέδιο για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement). Με βάση αυτό το κείμενο, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν και πάλι αύριο για τις τελικές διαπραγματεύσεις.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου