Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΘεσσαλοΝίκη των πολιτών: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Βασίλης Μωυσίδης

Την υποψηφιότητα του για το αξίωμα του δημάρχου στις επόμενες δημοτικές εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής του συνδυασμού “ ΘεσσαλοΝίκη των πολιτών”, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής. Βασίλης Μωυσίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μωυσίδης σε συνάντηση του με δημοσιoγράφους, μετά την αποστρατία του καλοί του φίλοι, τους οποίους χαρακτήρισε σπουδαίες προσωπικότητες και τον ώθησαν να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το δήμο.
“Αρχικά είχα μια άρνηση. Έλεγα είναι νωρίς θα το δούμε. Αυτοί συνέχισαν και με πίεσαν. Θα τους παρουσιάσω κάποια στιγμή να τους γνωρίσει ο κόσμος γιατί ο κάθε ένας είναι ανθρώπινη αξία στο χώρο που βρίσκεται”, τόνισε ο κ. Μωυσίδης.
Παράλληλα, ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής αναφέρθηκε σε μερικά καίρια προβλήματα τα οποία όπως είπε βασανίζουν, χρονίζουν και καρκινοβατούν και τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη διοίκηση δεν έκαναν κάτι γι αυτό.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα αλλά και το μετρό της Θεσσαλονίκης.
Αναφερόμενος στη σημερινή διοίκηση του δήμου και το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά λάθη και ο δήμαρχος μέσα από το θεσμικό του ρόλο θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν τον εκφράζουν όσα είπε τόσο για το μακεδονικό όσο και για τους Ποντίους
“Η πρόσφατη δήλωση του για το ποντιακό ήταν τραγική όχι απλά δυσάρεστη δεν μπορεί να κάνεις τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος της πόλης. Με τη στάση του προκαλεί και προκαλεί βάναυσα τους πολίτες της πόλης. Δεν μπορεί να λέει αυτά τα πράγματα και να χει ασυλία”, τόνισε ο κ. Μωυσίδης.
Σχολιάζοντας την επίθεση στον κ. Μπουτάρη είπε πως την καταδίκασε την επόμενη μέρα και πως τέτοιες πράξεις δεν τον εκφράζουν.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι πολιτικοί του αντίπαλοι να χρησιμοποιήσουν το γεγονός ότι έχει έλλειψη εμπειρίας στην αυτοδιοίκηση τόνισε πως δεν φοβάται το δήμο Θεσσαλονίκης και μπορεί να διαχειριστεί κάποια πράγματα καλά.
“Η προηγούμενη θητεία μου εκεί που εργαζόμουν από αυτά που μου λένε ήταν επιτυχημένη όσον αφορά τη διοίκηση και τη διαχείριση ανθρώπων”, ανέφερε.
Αναφερόμενος στο χώρο της Κεντροδεξιάς τόνισε πως αν τον τοποθετούν εκεί δεν έχει κανένα πρόβλημα, ενώ όσον αφορά την υποψηφιότητα του Μάκη Κυριζίδη ο οποίος προέρχεται από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο, τον χαρακτήρισε ικανό άνθρωπο και σοβαρό δικηγόρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Τέλος, ανακοίνωσε πως στις 13 Ιουνίου στις 19.30, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους πολίτες της πόλης, όπου θα παρασιαστούν κάποιες από τις θέσεις του συνδυασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου